Pompierii de la Detașamentul Suceava au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, la un incendiu izbucnit la o casă din Bosanci, focul pornind la acoperiș, în zona coșului de fum. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 23.00. La fața locului s-a intervenit cu patru autospeciale cu apă cu echipaje de la Detașamentul de pompieri Suceava, dar și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci.
La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga construcție, de dimensiuni mari.
Din fericire, focul a fost localizat relativ repede.
Pompierii militari transmit că a ars acoperișul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. S-au degradat și aproximativ 50 de metri pătrați de izolație exterioară, pereții interiori și alte bunuri din partea superioară a casei.
”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile”, au transmis pompierii militari suceveni.
Intervenția pompierilor s-a încheiat la ora 2.30 din noapte.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a reamintit că, odată cu răcirea vremii, în scopul prevenirii incendiilor provocate de coşurile de fum utilizate de populație, este nevoie de măsuri de întreținere a acestora.
Printre regulile de bază se numără:
· Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;
· Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
· În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;