Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că mai multe proiecte pentru construcția de rețele de distribuție a gazelor naturale depuse de primării din județ au fost admise ca eligibile. Gheorghe Flutur a spus că proiectele sunt depuse pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare P.O.I.M. (2014-2020) privind dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România, eligibilitatea fiind stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.
Flutur a afirmat că din județul Suceava, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost depuse 14 cereri de finanțare pentru 38 de localități. Șeful administrației județene a declarat că până în momentul de față au fost admise ca eligibile patru proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro în care sunt incluse localitățile Liteni, Salcea, Solca, Milișăuți Adâncata, Arbore, Burla, Fundul Moldovei, Hănțești, Iaslovăț, Fântânele, Pojorâta, Udești și Verești. De asemenea, în evaluare se află alte patru proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru localitățile Botoșana, Cajvana, Comănești, Cacica, Dărmănești, Pârteștii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviței, Volovăț și Zvoriștea.
Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a precizat că în scurt timp sunt așteptate să depună cereri de finanțare localitățile Dolhasca, Vicovul de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Bunești, Coșna, Calafindești, Dorna Arini, Dorna Candreni, Dolhești, Dornești, Dumbrăveni, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Ilișești, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Mușenița, Mănăstirea Humorului, Mitocul Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroiești, Șerbăuți, Satu Mare, Șaru Dornei, Grămești, Grănicești, Vadu Moldovei, Vicovul de Jos, Todirești și Zamostea.