Icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava au ajuns luni, 11 octombrie, în procesiune în mai multe zonele ale județului, „pentru a aduce liniște și mângâiere în această perioadă de grea încercare”, perioada pandemiei de Covid-19. Procesiunea de luni a avut un traseu stabilit dinainte de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, împreună cu delegația de preoți, a ajuns în pelerinaj și la Mănăstirea Dragomirna, Așezământul „Sf. Ierarh Leontie” Rădăuți, Mănăstirea Bogdana, Mănăstirea Sihăstria Putnei, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița etc.
Marți, 12 octombrie, procesiunea cu icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou va ajunge în alte zone ale județului, precum la Mănăstirea Probota, Mănăstirea Cămârzani, Mănăstirea Râșca, Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, Mănăstirea Slatina, Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humorului etc. Traseul poate fi modificat pe parcurs. Peste tot pe unde trece racla, prin localități, prin fața bisericilor, mănăstirilor, preoți și credincioși deopotrivă ies în întâmpinarea Sfântului.
Vă reamintim că pelerinajul cu icoana și racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava a debutat duminică, 10 octombrie, pe străzile municipiului Suceava. Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan a urmat traseul: Biserica „Sfânta Înviere”, Biserica Domnițelor, Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, Biserica „Sfântul Andrei”, Mănăstirea Teodoreni, Biserica „Sfânta Treime”, Biserica „Sfântul Gheorghe” – Gară, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Biserica „Sfântul Dumitru”, Biserica „Sfântul Nicolae”, Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, Catedrala „Nașterea Domnului”, Biserica „Sfânta Cruce”.
Icoana și racla cu moaștele Sfântului au ajuns duminică și la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, la Spitalul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Mucenic Zenovie Doctorul” și la căminul de bătrâni din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, locuri în care Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de soborul însoțitor, a înălțat rugăciuni „pentru însănătoșirea celor aflați pe patul durerii, pentru cei cuprinși de boală și de neputințe trupești și sufletești, dar și pentru cei care se ostenesc în îngrijirea și alinarea acestora”.
Mesajul Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, este următorul: „Sfântul Ioan cel Nou, ale cărui rugăciuni sunt mai bine primite înaintea Domnului decât ale noastre, să mijlocească pentru orașul acesta, pentru județul nostru și pentru toți aceia care îi cer ajutorul în aceste vremuri grele”.