Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 234 (7846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesori și elevi de la Colegiul de Artă Suceava, în Turcia, pentru activități transnaționale de învățare

Miercuri, 6 Octombrie 2021 (09:03:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava derulează, începând cu 1 septembrie 2020, un proiect de parteneriat european în cadrul programului Erasmus + intitulat „Friend me, don’t bully me!”.

În perioada 27 septembrie - 2 octombrie 2021, un grup format din patru elevi: Cioată Andreea, Zigmund Andreea (clasa a XII-a), Lungu Claudia (clasa a XI-a) și Papuc Alexandra (clasa a X-a) a participat, împreună cu profesorii Monica-Petruța Arotăriței, Ghervan Oana și Schipor-Baban Raluca, la o activitate transnațională de învățare în localitatea Eskişehir din Turcia.

Proiectul și-a propus să atragă atenția asupra fenomenului bullying ce include hărțuirea în școli, intimidarea, violența fizică, amenințări, tachinarea, excluziunea socială sau  abuzul emoțional. „Bullying-ul în școli este un factor cheie în părăsirea timpurie a școlii având efecte grave pe termen scurt și lung prin afectarea sănătății mintale și performanței academice a copiilor”, afirmă organizatorii.

Am aflat de la participanți că proiectul de parteneriat strategic Erasmus+KA229 - „Friend me, don't bully me!”este legat de Declarația de la Paris din 2015 privind promovarea cetățeniei și a valorilor comune ale libertății, toleranță și nediscriminare prin educație.

Profesorii suceveni ne-au spus că obiectivele proiectului și prioritățile aferente acestora includ sensibilizarea participanților cu privire la drepturile copilului, discriminare și bullying prin toate activitățile proiectului, consolidarea dialogului intercultural între diferite grupuri etnice, migranți și refugiați, promovarea păcii, toleranței și înțelegerii reciproce cu ajutorul activităților proiectului, creșterea implicării părinților în educație, precum și sprijinirea școlilor pentru combaterea abandonului școlar prin stabilirea unei cooperări suplimentare între școli, școli și ONG-urile sau administrația locală, prin schimb de  bune practici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori și elevi de la Colegiul de Artă Suceava, în Turcia, pentru activități transnaționale de învățare.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesori și elevi de la Colegiul de Artă Suceava, în Turcia, pentru activități transnaționale de învățare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei