La doar două zile de la demararea campaniei de vaccinare cu doza a III-a, pentru cei care au mai mult de șase luni de la administrarea rapelului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a mers la un centru de vaccinare, pentru a-i fi administrată.
“M-am vaccinat astăzi cu doza treia. Fac apel la suceveni să se vaccineze, e singura soluție să limităm răspândirea virusului COVID-19, să putem face față valului patru din pandemie. Doamne ajută!”, este îndemnul lansat de edilul sucevean, după administrarea dozei “booster”, care îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial.
Campania de vaccinare cu doza a III-a a început la nivel național de marți dimineață, iar cei care doresc o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.
Platforma RoVaccinare permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza a III-a.
Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa pentru administrarea dozei de rapel (booster), indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.
„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important, ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.
A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial,
În prezent, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei “booster”.