Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat că noul an școlar a început foarte nepregătit de către autorități în fața valului patru al pandemiei de Covid-19. Gheorghe Șoldan a precizat că luni dimineața s-au deschis porțile școlilor, însă pe buzele tuturor părinților și profesorilor a stat întrebarea „pentru cât timp?”. „Mult succes elevilor, profesorilor și părinților în noul an școlar! Numai datorită lor, prin grija și implicarea lor, este frumos la școală. Altfel e greu. E greu acolo unde nu mai depinde de ei, acolo unde statul, ministerul și Guvernul trebuie să se ocupe de școală, dar nu o fac”, a spus Șoldan, care a mai adăugat că „pandemia putea fi un bun prilej să digitalizăm învățământul, să renovăm și construim școli, să investim în formarea noilor profesori. Dar Iohannis și guvernul său au transformat România Educată – în România haotică”.
Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a spus că la începutul acestui an școlar sunt totuși câteva certitudini, cum ar fi faptul că „școala a fost pusă pe butuci” de actuala guvernare, nefiind bani pentru reparații sau pentru funcționarea lor. El a mai adăugat că profesorii au fost mințiți că le vor crește salariile, însă au crescut doar prețurile și facturile, iar actualii guvernanți nu au dublat alocațiile copiilor, așa cum prevede legea. „De asemenea, au fost schimbați directorii cu politruci, spațiile din interiorul școlilor nu au fost adaptate pentru condițiile specifice unei pandemii, nu există reguli clare privind gestionarea pandemiei, nu există transport gratuit pentru elevii și profesorii navetiști, iar elevii și profesorii nu vor primi măști gratuite”, sunt alte exemple date de Gheorghe Șoldan. El a mai spus că un eșec este și campania de vaccinare, iar valul patru îi va transforma pe profesori și elevi în „vinovații de serviciu”. Astfel, deputatul PSD de Suceava consideră că „România Educată” nu este decât o etichetă „pentru branduirea lui Iohannis, să mai stea 5 ani degeaba la Cotroceni”.
Gheorghe Șoldan a atras atenția că odată cu creșterea costurilor la energie electrică și gaz, foarte multe școli vor avea nevoie de suplimentarea bugetelor alocate la începutul anului. „Solicit Guvernului să direcționeze acești bani din timp autorităților locale, să nu ne ia iarna iarăși <prin surprindere>, iar copiii să înghețe în bănci. Este datoria statului să fie bine la școală”, a încheiat Șoldan.