Parcarea supraterană care va fi construită de municipalitatea suceveană în cartierul Obcini va rezolva două probleme odată – cea a lipsei locurilor de parcare, dar și necesitatea de a avea mai multe spații verzi.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat planurile de amenajare a parcării supraterane care se va face în locul unor bare de garaje, pe strada Duzilor, în spatele străzii Corneliu Coposu.
“Ne dorim să facem o parcare cu regim de înălțime de P+4, cu 150 de locuri de parcare, din care 4 locuri la parter pentru persoane cu handicap și 12 locuri pentru mașini electrice. Pe lângă parcarea supraterană, vor fi mai multe locuri de parcare la sol, din care 3 locuri pentru persoane cu handicap și 50 pentru mașini normale. Drept urmare, va rezulta un total de 203-205 locuri de parcare în cartier”, a explicat edilul sucevean.
În același timp, el a spus că realizarea acestei investiții care a impus luarea unor măsuri nepopulare – demolarea garajelor deținute de o parte din locuitorii din zonă, duce la rezolvarea unei alte probleme, cea a lipsei spațiilor verzi.
“Lucrul cel mai important din punctul meu de vedere - când am spus că dărâmăm garajele, la solicitarea lor, am spus că vom amenaja și un spațiu verde. Ne ținem de cuvânt. Dacă aria desfășurată la parcarea supraterană este de 1.152 de metri, spațiul verde care va fi amenajat acolo va avea 1.600 de mp. Vrem să facem un spațiu verde în jurul parcării supraterane, încât să rezolvăm și problema lipsei parcurilor în cartierul Obcini”, a menționat Ion Lungu.
Edilul sucevean a adăugat că proiectul este bine gândit, realist și poate fi dus la îndeplinire.
“El face parte din documentația la care se lucrează în prezent, pentru atragerea de fonduri europene, sperăm ca într-o perioadă cât mai mică de timp să aprobăm și indicatorii tehnico-economici”, a spus Lungu.
Măsurile pentru fluidizarea traficului și crearea de spații de parcare suficiente se numără printre principalele solicitări ale sucevenilor către administrația locală, iar amenajarea de parcări supraterane, costisitoare, dar eficiente în zonele aglomerate, rezolvă o parte din aceste probleme.