Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 169 (7781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul „Școala de vară”, ediția a VI-a, organizat de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni

Joi, 22 Iulie 2021 (13:28:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a fost organizată,

în perioada 6-16 iulie 2021, cea de-a VI-a ediție a programului Școala de vară. Activitățile planificate în acest an au avut tema „Școala prietenoasă și creativă”, scopul  programului fiind implicarea elevilor în dezvoltarea unui mediu educațional prietenos, orientat spre consolidarea stării de bine fizice și psihice.

Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a două săptămâni, implicând trei componente principale: cursuri de comunicare, de cultură vizuală/ educație muzeală, de educație pentru sănătate, de educație financiară și ecologică;activități practice, ateliere tematice; activități recreative – dansuri și jocuri.

 

·       Ateliere de creație

 

Implementarea programului a fost facilitată de parteneriatele încheiate cu diverse instituții de cultură și ONG-uri: Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni, Clubul Copiilor Fălticeni și Asociația „The Human Republic”.

Activitățile derulate în contexte variate au constituit experiențe inedite de învățare nonformală, care au valorificat explorarea, experimentarea concretă, comunicarea, observarea și reflecția. Vizitarea Muzeului de Artă a urmărit inițierea copiilor în înțelegerea operei de artă. La Biblioteca Municipală „Eugen Lovinesucu”, accentul s-a pus pe învățarea socială și comunicațională, prin implicarea elevilor în ateliere de lucru ce au vizat: adaptarea tipurilor de comunicare unor contexte specifice, comunicarea în cadrul unui proiect de echipă, redactarea unei scrisori/completarea unui plic.

De asemenea, în cadrul atelierelor de creație plastică cu tema „Zidurile prind viață”, elevii au avut prilejul să-și demonstreze creativitatea, realizând desene pe zidul de împrejmuire din spatele școlii. Nu au lipsit nici activitățile de educație financiară: dezbateri despre bugetul de cumpărături și despre economisire, efectuarea cumpărăturilor la piață cu un buget prestabilit (activitate pe grupe), analiza comparativă a costurilor produselor.

 

·       „Școala care promovează starea de bine trebuie să fie un mediu sigur și sănătos, dinamic și creativ”

 

Organizatorii ne-au spus că pe placul copiilor au fost și activitățile de educație pentru sănătate: discuții despre alimentația sănătoasă, realizarea de salate și sucuri de fructe, curs despre tehnicile de prim ajutor. Programul s-a încheiat cu acțiuni corespunzătoare educației ecologice: îngrijirea rondurilor din fața școlii, plantarea de flori, construirea de căsuțe pentru păsări și a unui „hotel” pentru insecte.Nu în ultimul rând, componenta activităților recreative s-a axat pe dezvoltarea socio-emoțională și autocunoaștere, prin participarea elevilor la diverse jocuri și dansuri în aer liber sau în sala de sport.

 

Prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, a declarat: „Proiectul pe care l-am propus a pornit de la premisa că școala reprezintă locul în care copiii trebuie să se simtă bine, iar învățarea să fie o bucurie. Școala care promovează starea de bine trebuie să fie un mediu sigur și sănătos, dinamic și creativ, adaptat vremurilor, având la bază principii precum incluziunea și centrarea pe elev.Şcoala Gimnazială <Ioan Ciurea> Fălticeni, prin activităţile şcolare şi extraşcolare desfăşurate în parteneriat cu familia şi comunitatea,își asumă misiunea de a dezvoltaun mediu educațional atractiv, favorabil unei învăţări de calitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Școala de vară”, ediția a VI-a, organizat de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Programul „Școala de vară”, ediția a VI-a, organizat de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei