Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul Suceava i-a conferit recent, pe 25 iunie, titlul de „Profesor Emeritus” profesorului universitar doctor inginer Radu Leontie Cenușă, de la Facultatea de Silvicultură. Această distincție a fost acordată pentru generoasa sa carieră didactică și științifică, care cuprinde un număr impresionant de proiecte, cărți, articole sau comunicări recunoscute și apreciate de comunitatea științifică forestieră. Un proiect caracteristic spiritului optimist al profesorului a fost renașterea revistei științifice „Bucovina Forestieră”, sub coordonarea sa, în calitate de redactor-șef. De asemenea, prin acest titlu onorific a fost răsplătit atât rolul de creator de școală forestieră, pe care profesorul Radu Leontie Cenușă l-a avut în susținerea ideii de reînființare a școlii silvice superioare în Bucovina, cât și rolul avut în consolidarea colectivului Facultății de Silvicultură și instruirea promoțiilor de silvicultori în spiritul respectului față de pădure.
Din datele furnizate de reprezentanții USV Suceava, de-a lungul activității sale, prof. univ. dr. ing. Radu Leontie Cenușăa fost răsplătit cu diverse premii, dintre ele remarcându-se Premiul „Leopold Pfeil” al Fundației Freiherr von Stein, Hamburg, în 1984; Premiul „Traian Săvulescu” al Academiei Române, în 1990; Premiul „Progresul Silvic”, în 1992.
În prelegerea susținută, profesorul Radu Leontie Cenușă a făcut o nouă demonstrație de elocvență și energie, discursul său cultivat, deși rațional, împărtășind emoția specifică celor care promovează cu adevărat profesionalismul și onestitatea puse în slujba pădurii. „Îimulțumim domnului profesor pentru exemplul oferit în acești ani și îi urăm multă sănătate și putere de muncă în continuare”, au completat reprezentanții universității sucevene.