Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 30 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 150 (7762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția temporară „Nestematele verzi ale naturii”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

Miercuri, 30 Iunie 2021 (09:10:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 5 iulie – 5 august 2021, Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava organizează expoziția temporară „Nestematele verzi ale naturii”,expoziție la care intrarea este liberă.

Biologul dr. Florentina-Carmen Oleniuc, de la Muzeul de Științele Naturii Suceava, ne-a spus că în expoziție vor putea fi admirateplante vii ale unor specii vegetale, existente în rezervațiile și ariile protejate de pe teritoriului județului Suceava, dar și fotografii care surprind varietatea și frumusețea acestora.

Expoziția temporară aduce în fața publicului vizitator varietatea speciilor vegetale (lemnoase, arbustive și ierboase), care habitează în rezervațiile floristice (Fânețele montane și seculare de la Frumoasa, Ponoare, Todirescu, Calafindești, Zamostea-Luncă), forestiere (Codrii seculari de la Giumalău, Slătioara, Loben, Padurea Crujana, Pădurea Roșoșa, Pădurea Voivodeasa, Făgetul Dragomirnei), botanice (Tânovul de la Găina Lucina, Poiana Stampei și Șarul Dornei) și mixte (Pietrele Doamnei, Pietrosu Broșteni, Bila – Lala, Cheile Lucavei) de pe teritoriul județului Suceava.

Prin intermediul acestei expoziții, specialiștii Muzeului de Științele Naturii atrag atenția asupra dispariției speciilor vegetale considerate a fi relicte postglaciare, monumente ale naturii, endemisme sau vulnerabile pentru zona muntoasă a regiunii Bucovina, ca urmare a defrișărilor intense și a schimbărilor climatice din ultima perioadă.Pentru fiecare dintre cele 60 de specii de plante vor fi prezentate informații referitoare la habitat, descrierea morfologică externă și internă, diferite întrebuințări în medicina tradițională, sau aspecte „comportamentale” pe care le are planta în vederea polenizării, ne-a mai spus biologul dr. Florentina-Carmen Oleniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția temporară „Nestematele verzi ale naturii”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția temporară „Nestematele verzi ale naturii”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei