Asociația Părinților și Profesorilor din Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava – educație permanentă și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava organizează o nouă ediție a Conferinței „Provocările adolescenței în online și offline”, eveniment care face parte din oferta educațională a IȘJ Suceava, parteneriatul Școală – Familie.
Evenimentul online va avea loc sâmbătă, 15 mai 2021, la ora 12.00. Sunt invitați să participe mai ales părinți, de Ziua internațională a Familiei, zi marcată începând cu anul 1993, „care subliniază importanţa familiilor, fără discriminare, în societate fiind promovată toleranţa, respectul, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie”.
· Invitat special: prof. dr. Cristina Benga
După cum au spus organizatorii, invitatul special al conferinței online este prof. dr. Cristina Benga, cercetător în cadrul departamentului de Teologie Practică al Facultății de Teologie Evanghelică – Universitatea „Ludwig Maximilian” München, cu o experiență de peste 25 de ani de colaborare cu copiii și tinerii.
Ca profesor de religie, a fost implicată în elaborarea manualelor școlare de Religie și a diferitelor proiecte ce urmăreau îmbunătățirea comunicării cu tinerii.
Este cofondator și vicepreședinte al APOR pe probleme de învățământ și formare, realizator de emisiuni pe teme de educație în cadrul Trinitas TV și colaborator al Radioului Trinitas. Ca formator și ca mentor al studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, prof. dr. Cristina Benga, spun organizatorii evenimentului de sâmbătă, a încercat să insufle dragostea pentru aproapele și să facă cunoscute diferitele metode prin care se pot consolida mai bine principiile de guvernare a vieții. Participările la diferite congrese și simpozioane pe teme de educație au provocat-o pe invitata de sâmbătă să fie mai aproape de generația tinerilor și să o înțeleagă.
· Avantajele participării la conferință
Organizatorii direcți ai conferinței sunt inspector școlar prof. Tatiana Vîntur (IȘJ) Suceava și președintele Asociației Părinților „Dimitrie Cantemir” Suceava, Anca Iordache. De la echipa organizatorică am aflat are sunt avantajele, dacă participați la conferința online de sâmbătă: „Vom descoperi împreună care este valoarea spațiului și a timpului și cum sunt tinerii provocați să o înțeleagă; vom înțelege mai bine ce înseamnă libertatea de manifestare la vârsta adolescenței și care este limita ei; vom descoperi împreună că cercetarea și observarea celuilalt înseamnă autocercetare; digitalizarea, ca experiment și parte integrantă a vieții copiilor noștri și nu ca amenințare; vom încerca o împăcare a dorinței tinerilor după o viață digitală cu dorința părinților și a profesorilor de a fi ancorați mai mult în viața reală”. La polul opus, spun organizatorii, ce puteți pierde, dacă nu participați la această conferință: „Șansa de a înțelege avantajele și dezavantajele digitalizării ca parte integrantă a vieții de zi cu zi a tinerilor; înțelegerea obiectivă a presiunilor la care sunt supuși tinerii; lupta lor interioară între a fi și a deveni; îmbunătățirea capacității de a lucra într-un mod firesc cu generația din care noi nu mai facem parte; privilegiul de a înțelege raportul dintre Așteptările /Valoarea/ Timpul din viața adolescentului; motivația acestuia de a sta mai mult în mediul online și nu în comuniune cu părinții sau prietenii offline”.
Cei interesați pot folosi link-ul pentru înscriere: https://forms.gle/JLqFF4dFvPd3JyXx8