Vineri, 26 martie, începând cu ora 10.00, va avea loc în mediul online conferința de deschidere a proiectului ”Copii și tineri integrați pentru o lume mai bună”. Desfășurată pe platforma Google Meet, la adresa https://meet.google.com/nga-sgju-xai, conferința își propune lansarea proiectului amintit, în cadrul căruia Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava este promotor de proiect.
Alături de instituția de învățământ superior suceveană, parteneri în cadrul proiectului sunt Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din Suceava și Asociația pentru Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social (IRCAS) din Tulcea.
Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.212.665 euro, oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene din cadrul Programului de Dezvoltare Locală. Obiectivul general al proiectului este abordarea integrată și inovativă a unui grup țintă format din: copii și tineri cu cerințe educaționale speciale; copii și tineri cu risc de părăsire timpurie a școlii; cadre didactice și părinți sau tutori ai copiilor aflați în situație de risc; profesioniști sau voluntari din sfera serviciilor sociale; copii/tineri și părinții/tutorii lor care interacționează cu copiii și tinerii din grupul țintă principal, în vederea creșterii gradului de incluziune socială a copiilor din trei regiuni de dezvoltare din România. Persoane de contact în acest proiect sunt Ioana Cozianu, ioana.cozianu@yahoo.com,din cadrul USV, Maria Pavelescu, cjrae.suceava@yahoo.com, din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din Suceava, precum și Laurențiu Trandafir, ecsociala_ircas@yahoo.com , de la Asociația pentru Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social (IRCAS) din Tulcea.
Conferința va debuta cu un mesaj de deschidere din partea prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, urmat de mesaje ale partenerilor de proiect, începând cu ora 10.30 având loc prezentarea proiectului de către lector univ. dr. Ioana Cozianu. Directori ai școlilor implicate în proiect vor vorbi apoi despre oportunitatea finanțării acestui proiect.Mai multe detalii pot fi obținute pe website-urile finanțatorului – www.eeagrants.ro, Operatorului de Program – www.frds.roși website-ul dedicat proiectului – https://ctil.usv.ro/ .