Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și-a propus ca în acest an să înceapă proiectarea și atragerea de fonduri pentru Policlinica și Spitalul „Anastasie Crimca”. De asemenea, se dorește „reactivarea liturgică a eclesiarniței Mitropolitului Anastasie Crimca”. Printre proiectele de viitor ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților se numără, conform unui comunicat postat pe site-ul Arhiepiscopiei, publicarea volumului omagial Seminarul Teologic – 30 de ani; inițierea unei biblioteci eparhiale digitalizate; realizarea albumului Mănăstiri din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților; înființarea și acreditarea unei Fundații Umanitare de Sector, precum și a 5 filiale la nivel de protopopiate; lansarea proiectului Retrospectiva săptămânii în imagini; crearea unei hărți interactive privind activitatea misionar-pastorală și filantropică a eparhiei; organizarea unei serii de conferințe despre marii duhovnici ai României.
În anul 2021, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților își propune continuarea activităților misionare, educative, filantropice și culturale, precum și susținerea lucrărilor administrativ-economice, prin implicarea şi cooperarea tuturor Sectoarelor Centrului Eparhial. Toate aceste proiecte de viitor au fost exprimate în cadrul Şedinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale, desfășurate sâmbătă, 23 ianuarie, în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic. În cuvântul de încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adus prinos de recunoştinţă înaintașului său, vrednicul de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, și a evidențiat faptul că activitatea desfășurată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor reprezintă continuarea și dezvoltarea proiectelor inițiate de acesta.
Conform comunicatului Arhiepiscopiei, gândul de mulțumire al Arhiepiscopului Calinic s-a îndreptat către toți membrii Adunării Eparhiale și către oficialitățile locale și județene. Părintele Arhiepiscop a subliniat şi faptul că procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și rugăciunile înălțate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade, împreună cu responsabilizarea comunităţii, vizibile în reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie”.
Vă reamintim că Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 10 reprezentanți ai clerului și 20 de reprezentanţi ai credincioșilor mireni.