Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că în județ vor funcționa 22 de centre comunitare de vaccinare anticovid și nu 30, așa cum se anunțase inițial. Alexandru Moldovan a spus că în urma unei analize s-a stabilit reducerea numărului centrelor, însă acestea vor avea mai multe linii de vaccinare. Cele 22 de centre vor fi deschise în 16 localități ale județului.
Prefectul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în prima etapă de vaccinare, dedicată personalului medico-sanitar, au fost vaccinate aproape 3.000 de persoane. El a arătat din totalul celor aproximativ 8.000 de persoane care lucrează în județ în sistemul medic-sanitar, până ieri s-au vaccinat 2.975. Alexandru Moldovan a remarcat evoluția numărului de persoane vaccinate, precizând că dacă pe 10 ianuarie erau 2.225, acum au ajuns la aproape 3.000. „Vaccinarea este un proces voluntar, fiind gratuită. Sarcina noastră este organizarea acestor centre de vaccinare. Iar dorința noastră este să dăm posibilitatea tuturor cetățenilor din județ care doresc să se vaccineze să o facă, în condiții de siguranță din punct de vedere medical”, a spus Moldovan.
El a amintit că a doua etapă a campaniei de vaccinare va începe vineri, 15 ianuarie, inițial fiind anunțate 30 de centre comunitare. Alexandru Moldovan a spus că după o analiză serioasă cu autoritățile locale și DSP Suceava s-a ajuns la o cifră de 22 de centre pentru etapele doi și trei, în care vor fi organizate mai multe fluxuri de vaccinare, pentru a exista o eficiență a acestei activități. Moldovan a precizat că pe lângă aceste 22 de centre vor continua să funcționeze și șase din cele șapte centre care există în momentul de față în spitalele din județ. De precizat că la Spitalul Municipal Vatra Dornei nu va mai exista un centru de vaccinare, din motive determinate de „o chestiune de logistică”.
Alexandru Moldovan a precizat că în municipiul Suceava vor funcționa cinci centre cu patru echipe de vaccinare pentru fiecare în parte. El a spus că în centrele din Suceava vor putea fi vaccinate 21.320 de persoane. De asemenea, la Rădăuți vor funcționa două centre cu patru echipe, la Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc câte un centru cu cinci echipe, iar la Vatra Dornei un centru (care va fi deschis într-o sală de sport), cu trei echipe.
„Vreau să le mulțumesc din nou autorităților publice locale pentru că au înțeles importanța organizării eficiente, în condiții de siguranță, atât pentru personalul medical care le deservește, cât și pentru beneficiari, astfel încât acum consider că nu vor avea sincope de organizare a acestor centre de vaccinare comunitare la nivelul județului Suceava”, a declarat prefectul județului. El a adăugat că din discuțiile avute cu primarii celor 16 localități, vineri vor fi operaționale aproape toate centrele comunitare de vaccinare. Moldovan a spus că are semnale că la nivelul unor localități mai mici, în care vor fi trei centre, ele vor deveni operaționale de luni, 18 ianuarie.