Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 7 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 4 (7616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primul atelier de educație muzeală pentru copii din acest an, la Muzeul de Istorie

Joi, 7 Ianuarie 2021 (13:39:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei debutează în noul an cu primul atelier de educație muzeală pentru copii, desfășurat la Muzeul de Istorie, în condiții de maximă siguranță și securitate medicală. În perioada 1-5 februarie 2021, Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Istorie, în Sala de Pedagogie Muzeală, proiectul educaţional „Povestea scrierii şi a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie”. Activitățile din cadrul proiectului „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris - atelier de caligrafie” se adresează copiilor din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a care doresc să cunoască poveștile fascinante ale istoriei scrisului şi ale instrumentelor de scris și care sunt curioşi să încerce scrierea din documentele medievale, să experimenteze diverse ustensile şi suporturi de scris,  să-și îmbunătățească îndemânarea caligrafică, să petreacă, din nou, timp la muzeu.

Întrucât contextul epidemiologic general „ne obligă să reorganizăm activitățile, în așa fel încât și participanții, și specialiștii muzeului să fie în siguranță”, spun reprezentanții Muzeului Național al Bucovinei, „anul acesta numărul celor care pot participa este restrâns la maximum 8 copii pe zi”, cu respectarea următorului regulament: se pot înscrie 8 participanţi/zi, ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile.

Se recomandă participarea într-o singură zi, deoarece activitățile proiectului educațional se repetă zilnic; Înscrierea se face online, completând formularul postat pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie: muzeul de istorie suceava - history museum, data limită de înscriere: 29 ianuarie 2021; Taxa de participare: 3 lei/copil, plata acesteia se va face la magazinul instituției, în ziua participării; Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători; Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți; Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme; Conform  reglementărilor în vigoare, se va lua temperatura la intrare, iar dacă aceasta depășește 37,3 grade, nu se va putea acorda accesul, dar doritorii vor fi așteptaţi data viitoare; Fiecare copil va avea măsuța sa proprie și va dispune de materiale proprii; Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional; Pe perioada activităților, copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare impuse de legile în vigoare, precum și acest regulament.

 

Povestea cărților tipărite și a ustensilelor de scris

Ajuns la a V-a ediție, proiectul care s-a bucurat de mare succes (dovadă fiind numărul mare de participanți și solicitările de repetare a acestuia pe parcursul anilor anteriori, spun organizatorii) își va desfășura activitățile zilnic, în intervalul 1-15 februarie, între orele 10:30-12:00, în Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului de Istorie Suceava. Participanții se vor familiariza cu noțiuni despre istoria și evoluția scrierii și a instrumentelor de scris și vor experimenta scrierea pe hârtie specială (pergament, hârtie natur), utilizând instrumente de scris precum tocul sau pana.

Îndrumaţi de specialiştii muzeului din cadrul biroului Educație, Marketing și Comunicare, copiii vor crea semne după care vor dezvolta litere şi vor decora majuscule – inițiale stilizate, ca în vechile documente existente în colecţiile muzeului. De asemenea, copiii vor intra într-o poveste în care vor descoperi semnele grafice și literele, de la cuneiforme până la povestea cărților tipărite și a ustensilelor de scris din prezent.

„Într-o manieră creativă, prin intermediul activităților, muzeul propune copiilor o întoarcere în timp, la scrierea caligrafică, scrierea decorativă care va transforma literele şi cuvintele în adevărate opere de artă. Vă așteptăm cu drag la muzeu, la atelierul nostru de caligrafie! Muzeul Național al Bucovinei organizează activitățile cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare afișate și în regulamentul instituției”, a precizat Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare, Muzeul Național al Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul atelier de educație muzeală pentru copii din acest an, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primul atelier de educație muzeală pentru copii din acest an, la Muzeul de Istorie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei