Profesorul Vicențiu Man a murit la vârsta de 85 de ani. El a pierdut lupta cu viața în ziua de Crăciun. Trupul neînsuflețit va fi depus pe 26 decembrie, după ora 17:00, la Biserica Ortodoxă de Stil Vechi „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” (lângă Biserica „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”).
„Născut la Constanța, la 18 septembrie 1935, se stabilește la Bârlad, cu familia, unde va urma și cursurile Liceului Pedagogic din localitate. Devenit învățător, va funcționa și ca director de școală în comunele Fruntișeni și Bălăbănești, lângă Bârlad, după care, în 1958, va părăsi învățământul, pentru a urma cursuri universitare. Astfel, în scurt timp, se înscrie la Facultatea de istorie-filosofie, secția pedagogie – română a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În anul 1962, absolvă această facultate și este repartizat la Liceul Teoretic din orașul Darabani, județul Botoșani, la acea vreme Darabaniul ținea administrativ de regiunea Suceava.
- În slujba învățământului sucevean
După un an de funcționare la Darabani, în anul 1963, profesorul Vicențiu Man se va transfera la Suceava, ca asistent la catedra de pedagogie a Institutului de Învățământ Superior, care se înființează aici, în acel an.
Datorită unei foarte bune pregătiri profesionale, va ajunge la gradul de lector universitar. A funcționat la această instituție până în anul 1985, unde a îndeplinit și funcții de șef de catedră, prodecan, decan și chiar de prorector. În anul menționat mai sus, 1985, activitatea institutului se restrânge și domnul profesor Vicențiu Man va fi transferat la Liceul Pedagogic din localitate, ca profesor de pedagogie - psihologie.
Experiența dobândită de-a lungul anilor profesați ca pedagog, contactul permanent cu noutățile din domeniu în cadrul institutului l-au ajutat să le valorifice în activitatea desfășurată în cadrul Liceului Pedagogic pentru formarea viitorilor învățători și educatoare și în perfecționarea celor care erau deja cadre didactice în învățământul primar sucevean - de altfel - această vastă experiență a valorificat-o și în lucrarea pentru obținerea gradului didactic I în învățământ, intitulată: „Perfecționarea pregătirii cadrelor didactice din învățământul primar”.
Ca diriginte, și-a pus în valoare pregătirea de specialitate în vederea formării unui colectiv de elevi bine închegat și responsabil în dobândirea calității de buni viitori educatori. Această inițiere a urmărit-o și în calitate de conducător de practică pedagogică”. (File din istoria Școlii Normale „Mihai Eminescu).