Humoreanul Ionuț Georgel Belei, „cuțitul de aur” al lui Sorin Bontea, a câștigat „Chefi la cuțite”, sezonul VIII, și marele premiu în valoare de 30.000 de euro. În vârstă de 25 de ani, tânărul din Gura Humorului a reușit să impresioneze cu preparatele sale cei mai buni bucătari din România. El a participat la îndrăgitul show culinar cu scopul de-a demonstra că are tot ceea ce îi trebuie pentru a ajunge în marea finală. A ajuns în primii trei, și a câștigat marea finală.
Ionuț Belei a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea, și s-a luptat în marea finală cu Maria Șandru și cu Roxana Blenche. Concurentul bucovinean și-a ales în marea finală „Chefi la cuțite” o echipă puternică: Paul Maxim, Vlăduț Manoliu, Robert Vasiliu (Ragnar Vikingul), Coca Nicolae Eupsihie și Cătălin Rizea.
Preparatele făcute de Ionuț Belei, împreună cu echipa sa, au impresionat juriul de top din România, din care au făcut parte Iosif Ștefănescu, Antonio Passarelli, Marian Cernat, Michael Passarelli, Nicolai Tand, Andreea Moldovan, Dexter Chef, Orlando Zaharia și alți chefi celebri.
După ce au degustat atent preparatele gătite de Ionuț Belei, Maria Șandru și de Roxana Blenche, la final, jurații au decis că Ionuț Belei merită să fie ales câștigător al sezonului VIII „Chefi la cuțite”. Finaliștii au avut de pregătit un starter, un fel principal și un desert.
Vă reamintim că în etapa degustărilor pe nevăzute, Ionuț Georgel Belei a ales să pregătească un nougat mousse cu spumă de grenadină, un desert extrem de fin cu care i-a impresionat pe cei trei jurați din sezonul VIII „Chefi la cuțite”. Pentru rețeta sa, Sorin Bontea i-a oferit „cuțitul de aur”. De asemenea, Ionuț Belei a trecut cu bine peste bootcamp și peste cele paisprezece battle-uri culinare, reușind cu punctaje foarte mari să ajungă în semifinala concursului, apoi, în finală și să câștige marele premiu.
- „Băiatul ăsta pur și simplu strălucește în bucătărie”
Premiul obținut de Ionuț, în valoare de 30.000 de euro, îl va ajuta să se întoarcă „acasă”. I-a promis prietenei sale că va renunța la munca în străinătate și va reveni în România, dacă va reuși să demonstreze celor din țară că are potențial. Și a demonstrat pe deplin.
„Sper să aveți ocazia să gustați din preparatele făcute de Ionuț Belei. Așa veți înțelege de ce băiatul ăsta pur și simplu strălucește în bucătărie. Felicitări, Ionuț! Felicitări și mulțumiri echipei care l-a ajutat să câștige această finală”, a postat imediat după marea finală chef Sorin Bontea. „Chefi la cuțite”, sezonul 2020, a fost de-a dreptul spectaculos, și s-a terminat cu o bucurie imensă pentru tânărul bucătar din Gura Humorului.
Cu lacrimi de fericire în ochi, Ionuț Belei și-a văzut visul devenit realitate: a devenit câștigătorul „Chefi la cuțite”. Astfel, poate să se gândească la revenirea în țară, unde să demonstreze în continuare că premiul câștigat nu este întâmplător.
- Poveste de viață...
Câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul VIII, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie în Germania, acum 7 ani, acolo unde a lucrat alături de bucătari renumiți. Humoreanul a venit la concursul „Șefi la cuțite” din Germania, unde a muncit în ultimii ani. Tânărul a lucrat din greu și a fost nevoit să stea departe de familie, de iubită și de cei dragi, totul pentru a-și urma visul și pentru a demonstra că este un bucătar cu har.
Ionuț Belei și-a luat inima în dinți și s-a înscris în sezonul VIII al emisiunii „Chefi la cuțite”, în speranța că va reuși astfel să își schimbe viața. La vârsta de 19 ani, acesta a plecat în Germania pentru a lucra în construcții, deși avea o diplomă ca tehnician în instalații electrice. Totuși, a plecat la o muncă grea, în construcții, unde trebuia să folosească barosul, să spargă ziduri.
Ajuns acolo, tânărul povestește că a dat peste condiții inumane, greu de imaginat. Potrivit acestuia, a dormit pe jos, într-un loc insalubru, plin de igrasie și fără geamuri. Atunci și-a spus: „Germania nu mă vrea”. Dărâmat, dezamăgit, acesta și-a sunat fratele și i-a spus că vrea să se întoarcă acasă. Fratele său l-a sfătuit să nu renunțe și i-a oferit o alternativă mai bună.
Pentru că Ionuț a lucrat de la 14 ani ca ospătar, fratele lui i-a propus să nu renunțe și să încerce să lucreze într-o bucătărie. Astfel a ajuns bucătar, dar gândul i-a rămas mereu la cei dragi, din România. Ionuț a spus că în concursul „Chefi la cuțite” vrea să demonstreze ce poate, să-și facă familia mândră. A reușit să-și impresioneze nu doar familia, ci o țară întreagă. Cu toții îl felicităm și îi urăm mult succes în continuare, o carieră frumoasă în România, „acasă”, așa cum și-a dorit mereu.