Conducerea Primăriei Suceava solicită autorităților județene – Prefectura și Direcția de Sănătate Publică, să aplice aceeași unitate de măsură în privința funcționării patinoarelor și bazinelor de înot – închise sau dechise.
Asta deoarece Patinoarul Areni, al municipalității, nu a mai fost deschis la început de decembrie, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, în vreme ce patinoarele private, de la malluri, sunt deschise.
O situație similară se înregistrează în privința bazinelor de înot.
“O problemă care a stârnit discuții în ultima perioadă este de ce nu funcționează patinoarul municipalității. Am avut o discuție la DSP și au spus că nu sunt de acord să deschidem patinoarul deoarece, conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Educației, se pot deschide patinoarele doar pentru sportul profesionist, în care să se poată antrena maxim 10 persoane.
E o situație ingrată, nu vreau să fiu pe post de pârâtor, dar am avut o discuție cu prefectul județului și am cerut să se facă ordine într-un fel sau altul, pentru că se știe că două patinoare funcționează la mallurile din Suceava, fără să fi solicitat vreun aviz.
Trebuie să ne decidem într-un fel sau altul, dacă e legal să fie închise sau deschise. Ar trebui aplicată aceeași unitate de măsură.
La fel discutăm de bazinele de înot, pentru că și aici se tratează lucrurile diferit. Sunt copii în municipiul Suceava care merg la Gura Humorului, cu microbuzul, să facă antrenament, deși avem și noi bazin la Școala 3, pe care l-am putea deschide. Aș vrea să se folosească aceeași unitate de măsură atât la patinoare, cât și la bazinele de înot”, a spus primarul Ion Lungu.
De obicei, Patinoarul Areni era deschis publicului din 28 Noiembrie, de Ziua Bucovinei sau pe 1 Decembrie, în funcție și de temperaturile exterioare.