joi, 19 nov 2020 - Anul XXV, nr. 273 (7578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

28 de echipe sucevene, recompensate cu „Steagul Verde”

Joi, 19 Noiembrie 2020 (15:04:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

28 de echipe sucevene au fost recompensate, în cadrul competiției Eco-Școala, printr-un nou „Steag Verde”. Chiar dacă anul acesta, an pandemic, a adus schimbări în ritualul seminariilor naționale, acest lucru nu a afectat atitudinea și comportamentul adecvat al ecoșcolilor față de natură. Coordonatorul regional al proiectului Eco-Școala, prof. Tatiana Vîntur, inspector școlar IȘJ Suceava, a spus că activitatea de evaluare s-a desfășurat anul acesta printr-o procedură specifică, prin intermediul unor recomandări și dovezi ale rezultatelor așteptate și obținute. „A fost și anul acesta o recoltă bogată, recolta unor campioni naționali ai educației pentru mediu: 28 de echipe de proiect recompensate printr-un nou Steag Verde. Nu ne-am putut bucura împreună, elevi, părinți, profesori, comunitate, de recompensa muncii într-un proiect temeinic ale căror rezultate se văd în timp, din cauza barierelor (in)vizibile ale virusului pandemic, dar ne-am promis că efortul va continua cu mai multă determinare și conștientizare a nevoii de educație în exersarea continuă a atitudinii responsabile față de natură”, a explicat inspectorul școlar Tatiana Vîntur.

·       Premiile Eco-Școala, ediția 2020

Premiile Eco-Școala ale generației 2020 au fost: Placheta aniversară a fost obținută de Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Capu-Codrului, Păltinoasa și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni; Trofeul Eco-Școala a fost obținut de 20 de școli: Școala Gimnazială Crucea, Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” Suceava; Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava; Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava; Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava; Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava; Şcoala Gimnazială ,,Ion Creangă” Suceava; Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava; Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava; Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi; Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi; Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi; Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi; Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc; Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului; Şcoala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei; Şcoala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia; Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor; Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni; Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni; Palatul Copiilor Suceava, Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia.

·       Respect pentru natură

Primul „Steag Verde” și statutul de „Eco-Școala” au fost obținute de alte șase unități școlare din județul Suceava, școli implicate în activități de educație pentru mediu, conform nevoilor de mediu identificate la nivel comunitar. Organizatorii au transmis felicitări colectivelor „eco” din aceste școli care au reușit într-un an atipic să continue efortul de cunoaştere, înţelegere şi investigare a mediului înconjurător: Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava („Fii ca un copac! Cu rădăcini adânci, mereu cu picioarele pe pământ, conectat cu rădăcinile tale, bucură-te de frumusețea ta naturală, continuă să crești!”, mesaj al colectivului Eco-Școala – Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava), Școala Gimnazială Dorna Arini, Școala Gimnazială Crucea, Școala Gimnazială „M. Cantacuzino” Horodniceni, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Rădăuți, Școala Gimnazială „D. Cantemir” Rădăuți, Palatul Copiilor Suceava. „Pentru că ne pasă de mediul în care trăim și considerăm că avem o mare responsabilitate față de natură, care ne oferă atâtea daruri minunate, am decis să ne implicăm activ în protejarea acesteia. Ca răsplată pentru efortul depus de întreaga familie Eco a Palatului, profesori, comitetul eco și elevii implicați în activități, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie ne-a încununat cu Steagul Verde al Programului Internațional Eco Școala, transformându-ne în Palatul Verde. Acest steag reprezintă pentru noi o mare bucurie și un motiv de mândrie. Este un mare pas, ce ne motivează și mai mult să continuăm seriile de activități de conștientizare a pericolului adus de oameni naturii, dar și de acțiune pentru protejarea acesteia. Mulțumim Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie pentru încrederea acordată! Responsabilitatea noastră continuă!”, este mesajul transmis de directorul Palatului Copiilor Suceava, prof. Biatrice Choleva.

De asemenea, colectivul de cadre didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Rădăuți sunt bucuroși că activitatea ecologică are un ecou în comunitatea lor. „Ecoul nostru ecologic a fost recunoscut de Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie, care ne-a confirmat activitatea de educație pentru mediu prin afilierea la Comunitatea Internațională a Eco-Școlilor și ne-a oferit statutul de Eco-Școală și Simbolul Internațional Steagul verde. Mulțumim, pe această cale, colaboratorilor locali, IȘJ Suceava – prin doamna inspector Tatiana Vîntur, doamna inspector Luminița Angela Sehlanec, părinților, care au sprijinit activitățile noastre”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Rădăuți, prof. Mitrofan Ionel.

„Ne bucurăm pentru acordarea Steagului Verde locului nostru de suflet, Școala Gimnazială Dorna Arini, loc în care vin cu drag elevi, cadre didactice și părinți pentru a participa la activități școlare și extrașcolare. Noi, întreaga echipă a școlii, am colaborat cu drag pentru menținerea unui mediu și a unui stil de viață sănătos, iar primirea acestui simbol internațional reprezintă o cunună de lauri pentru munca noastră”, a transmis și prof. Iulia Juravle, directorul Școlii Gimnaziale Dorna Arini.

Programul Eco-Școala a început în România cu cinci unități pilot, în anul 1999, fiind coordonat la nivel internațional de FEE (www.fee.global) și la nivel național de CCDG (www.ccdg.ro). Județul Suceava este promotorul educației pentru mediu în România, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava (prof. senior Viorica Scăunașu) a fost prima școală cu „Steag Verde” din România, în 2002.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 de echipe sucevene, recompensate cu „Steagul Verde”.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
28 de echipe sucevene, recompensate cu „Steagul Verde”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei