Instructorii și antrenorii de dans de la Bucovina Dance Studio au dansat, marţi, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și la Serviciul de Ambulanță Județean, în semn de solidaritate cu personalul medical și cu pacienții internați. Cei 13 dansatori activi, coordonați de președintele și vicepreședintele clubului de dans, Alexandra Irimesei și Vlad Palamariu, au dansat atât în fața clădirii principale a spitalului, cât și în fața pavilioanelor Covid de la spitalul vechi și în curtea SAJ, „Jerusalema”, celebrul dans considerat un adevărat imn internațional al solidarității. „Am ales această piesă pentru că este foarte cunoscută, are energie bună și este un simbol al solidarității. Am vrut să le transmitem astfel cadrelor medicale că le apreciem eforturile, că suntem cu sufletul alături de ei și le mulțumim pentru ceea ce fac, iar pacienților, că îi susținem în lupta cu boala, indiferent dacă este vorba despre Covid sau de alte probleme medicale”, a declarat Alexandra Irimesei.
Gestul tinerilor a fost primit cu aplauze de cadrele medicale care au putut să-și ia 5 minute libere pentru a asista la flashmob.
Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, le-a mulțumit dansatorilor pentru că au găsit această modalitate de exprimare a solidarității într-un moment dificil pentru întreaga omenire. „Suntem de aceeași parte a baricadei. Salut inițiativa dumneavoastră de a ne aduce zâmbetul pe buze”, a spus dr. Calancea.
Cuvinte de apreciere au avut și medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, care de 8 luni se ocupă de pacienții cu Covid-19, precum și managerul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Alexandru Lăzăreanu. „Stresul este foarte mare și astfel de momente sunt foarte rare, deci cu atât mai binevenite”, a spus dr. Terteliu, iar dr. Lăzăreanu a arătat că o fericită întâmplare a făcut ca în cele 5 minute cât a durat flashmob-ul dansatorilor de la Bucovina Dance Studio să fie doar o singură solicitare pentru Ambulanță. Astfel, majoritatea angajaților care au fost de serviciu marți dimineața s-au putut bucura de mesajul tinerilor suceveni.
Flashmob-ul organizat de Bucovina Dance Studio se înscrie în extrem de puținele gesturi de solidaritate cu spitalul sucevean, care după accidentul epidemiologic din primăvară s-a confruntat cu un linșaj mediatic susținut cu precădere din afara județului și pe rețelele de socializare. Practic, singurele semne de solidaritate au fost afișarea pe gardul spitalului, de către suceveanul Cristian Șologon, la începutul lunii aprilie, a unui banner cu mesajul ”Celor care luptă în continuare le oferim, în locul decorației retrase, inima sucevenilor”, și lansarea de flori, din avioane și elicoptere militare, deasupra spitalului, la mijlocul lunii iunie.