Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2020 - Anul XXV, nr. 236 (7541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reparații în parcul Șipote, chiar dacă predarea-primirea nu a avut loc încă

Miercuri, 7 Octombrie 2020 (19:45:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În parcul Șipote - uriașul spațiu verde din centrul Sucevei - încep lucrările de reparații de săptămâna aceasta, chiar dacă el nu a intrat oficial în patrimoniul municipalității sucevene.

“Suntem în faza de predare-primire a pădurilor parc de la Garda Forestieră Suceava. Deși în lege spune că Romsilva ni le va da, e ceva care ține de modul lor de organizare. S-a făcut decizia necesară la Garda Forestieră, pentru parcul Șipote și pădurea Zamca.

Din această săptămână am început deja să facem reparații la parcul Șipote, am trimis specialiștii din primărie să verifice instalațiile de iluminat, să vadă care mai merg, iar restul să le reparăm sau să le înlocuim.

Într-o primă fază, până când vom depune proiectul de fonduri europene, vrem să facem aleile funcționale cât de cât, iar iluminatul să îl reabilităm, să fie funcțional”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care speră ca într-o săptămână să fie semnat acel proces de predare-primire, prin care cele două păduri-parc intră în patrimoniul municipalității.

Termenul limită de efectuare a acestei operațiuni, de predare-primire, este de 30 de zile de la intrarea în vigoare a HG 772, care a apărut în Monitorul Oficial în data de 22 septembrie. Astfel, termenul limită pentru predare-primire este 22 octombrie.

“Așa cum am promis, după alegerile parlamentare vom face o dezbatere pentru tipul de proiecte care să fie aplicat în parcul Șipote, să-l pregătim pentru finanțarea pe fonduri europene”, a adăugat Ion Lungu.

Hotărârea de Guvern prevede transmiterea cu titlu gratuit a suprafeței de 143,925 ha, fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.a – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc), din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Suceava.
Edilul sucevean a precizat că deși sunt planuri concrete pentru ambele păduri-parc, prima dată se va pune accent pe amenajarea zonei de agrement din parcul Șipote, pentru că este zona cu cele mai multe obiective de interes public - Cetatea de Scaun, statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, Muzeul Satului etc., dar și cea mai accesibilă, fiind chiar în centrul orașului.

 

Planurile de amenajare a zonei de agrement Șipote și a pădurii Zamca

Planurile de amenajare a zonei de agrement Șipote includ numeroase alei cu bănci și coșuri de gunoi, piste de biciclete, sistem de iluminat modern, un foișor cu puncte de belvedere, un amfiteatru, un loc de joacă pentru copii și terase sezoniere. Conform legii, se pot face construcții ușoare și amenajări pe 10% din suprafață, adică 4,3 hectare. 

În etapa a II-a va fi construit un funicular, pentru parcurgerea mai ușoară a traseului de la baza parcului Șipote până pe platoul Cetății de Scaun, unde va fi instalată roata panoramică la care s-a renunțat temporar, din cauza pandemiei de coronavirus.

Prin proiectul de amenajare a parcului Șipote se intenționează atragerea de fonduri europene în valoare de 3,7 milioane de euro.

Obligațiile care îi revin Primăriei Suceava, odată cu transferul pădurilor-parc

Obligațiile municipiului Suceava în privința transferului celor două păduri-parc includ încheierea unui contrat de administrare cu un ocol silvic, respectarea regimului silvic, elaborarea unui studiu de fundamentare, în vederea avizării la comisia tehnică de avizare pentru silvicultură, în termen de 2 ani de la data preluării terenului, în vreme ce Garda Forestieră Suceava are responsabilitatea de a monitoriza respectarea prevederilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reparații în parcul Șipote, chiar dacă predarea-primirea nu a avut loc încă.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reparații în parcul Șipote, chiar dacă predarea-primirea nu a avut loc încă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei