Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 24 sep 2020 - Anul XXV, nr. 225 (7530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zeci de elevi calificați la locul de muncă, printr-un proiect implementat de Colegiul „Petru Mușat”

Joi, 24 Septembrie 2020 (12:58:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava implementează până în septembrie 2022 proiectul„Pot - Parteneriat, Oportunitate, Transfer De Competențe”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman, proiect care constă în dezvoltarea aptitudinilor și competențelor profesionale la locul de muncă pentru 181 elevi, din care aproximativ 60% sunt din mediul rural. Acești elevi sunt înmatriculați în sistemul național de învățământ profesional - nivel de calificare 3, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, și se specializează prin programe de învățare la locul de muncă în domeniile mecanică, turism și alimentație publică, comerț, estetică și igiena corpului omenesc, electromecanică, electric și fabricarea produselor din lemn, domenii din sectoare cu potențial competitiv și de specializare inteligentă. Scopul final al proiectului este angajarea în câmpul muncii a cel puțin 39 de elevi. Valoarea totală a proiectului este de 2.366.599,94 lei. Valoare totală nerambursabilă: 2,319,267.94 lei. Valoarea cofinanțării: 47,332 lei.

 

·        Calificare, angajare

 

Obiectivele specifice ale proiectuluiurmăresc dezvoltarea și furnizarea de servicii integrate de orientare, consiliere profesională și dezvoltare personală în sprijinul tranziției de la școală la viața activă pentru 181 de elevi, dintre care minim 136 (peste 75%) dobândesc o calificare, 39 (minim 21%) se angajează și 19 (peste 10%) își continuă studiile sau urmează alte cursuri de formare. De asemenea, se urmărește participarea la programe de învățare la locul de muncă performante, interactive și inovative și competiții profesionale pentru 181 de elevi și angajarea a minim 39 (21%) dintre aceștia ca urmare a finalizării acestora, precum și dezvoltarea de parteneriate între unitățile de învățământ și partenerii de practică / potențiali angajatori pentru susținerea și îmbunătățirea procesului educațional și în vederea facilitării accesului pe piața muncii, inclusiv prin crearea unui sistem de informare coordonată între toate părțile implicate (elevi, părinți, angajatori, unități de învățământ).

Prof. Maria Teodoreanu, manager de proiect, a prezentat câteva rezultate ale proiectului: 181 de elevi selectați, 181 de subvenții acordate, 4 medii de practică dotate – un atelier pentru domeniul mecanică; un atelier pentru specializarea ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație; un atelier pentru specializarea bucătar; un atelier pentru specializarea frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist; 181 de convenții - cadru încheiate între organizatorii de practică, partenerii de practică și elevii participanți, 181 de elevi participanți la programe de formare la locul de muncă, 136 de elevi certificați la încetarea calității de participant, 39 de elevi care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant, un instrument de gestiune a stagiilor de practică funcțional, 181 de planuri de dezvoltare individuală (personal și profesională) create, 4 rapoarte de monitorizare a grupului țintă în raport cu obiectivele planurilor de dezvoltare individuală (1/semestru), 181 de elevi consiliați, 181 de dosare consiliere, 19 elevi care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant, 72 de elevi premiați la competițiile profesionale, 72 de premii acordate, o rețea de parteneri, minim 14 parteneriate noi încheiate cu angajatori, două workshopuri (1/an) în județul Suceava, două pachete de materiale de informare întocmite și distribuite, două campanii de informare online, două rapoarte de monitorizare a rezultatelor stagiilor ca urmare a îmbunătățirilor/schimbărilor aduse (1/an la sfârșit de an școlar).

 

·        Ajutor în bani pentru elevii din clasele a X-a și a XI-a

 

Managerul de proiect, prof. Maria Teodoreanu, a completat că elevii din clasele a X-a și a XI-a învățământ profesional care vor face parte din grupul țintă vor primi subvenții în cuantum de 150 lei pe săptămână pentru perioada de instruire practică, 9 respectiv 10 săptămâni.

„La finalul proiectului, grupul țintă va deține competențele necesare ocupării postului vizat, va fi capabil să utilizeze echipamentele/programele folosite de către principalii angajatori de pe piața muncii în domeniul urmărit, să se prezinte și să obțină un loc de muncă conform domeniului studiat. Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung pentru grupul țintă, prin dezvoltarea abilităților interpersonale și competențelor specifice și practice direct la angajatori, care să le permită fie accesul pe piața muncii. În plus, prin dezvoltarea de medii de practică inovative și a unui sistem informațional bidirecțional, stabil și de încredere între agenții economici și unitatea de învățământ, proiectul contribuie la creșterea șanselor tinerilor din generațiile viitoare de la aceeași specializare sau de la specializări apropiate la o educație de calitate, care să-i pregătească și să le faciliteze angajarea”, a completat Maria Teodoreanu. Beneficiile proiectului vor fi cunoscute și multiplicate și în afara grupului țintă sau a unității de învățământ sprijinite, atât prin intermediul rețelei de parteneri și de colaboratori, al evenimentelor dedicate, cât și al altor programe de formare, desfășurate și popularizate în afara proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi calificați la locul de muncă, printr-un proiect implementat de Colegiul „Petru Mușat”.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de elevi calificați la locul de muncă, printr-un proiect implementat de Colegiul „Petru Mușat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei