Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iul 2020 - Anul XXV, nr. 162 (7467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Material didactic pentru obținerea de imagini de la bordul Stației Spațiale Internaționale, realizat prin contribuția unui profesor de la Colegiul „Dragoș Vodă”

Luni, 13 Iulie 2020 (10:39:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) a contribuit, prin eforturile profesorului Gabriel Anastasiu, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Ambasador al Spațiului pentru regiunea Nord-Est, la realizarea unui material didactic dedicat comunicațiilor radio și obținerii de imagini de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Profesorul Anastasiu ne-a explicat că ESERO România este biroul educațional al Agenției Spațiale Europene și are drept scop promovarea materiilor din domeniul STEM  (Sțiințe, Tehnologii, Inginerie și Matematica) în școlile din țările membre ale Uniunii Europene și câteva agenții spațiale afiliate ESA. „Materialul la care am lucrat se adresează atât cadrelor didactice din acest spectru, dar în special elevilor dornici să învețe despre modul în care pot lua contact cu astronauții de la bordul ISS (Stația Spațială Internațională). A fost creat la inițiativa șefului de departament al ISS@Radio working Group, din care fac parte și eu, ca membru, reprezentând ESERO România. Am colaborat cu cadre didactice și reprezentanții ESERO din Italia,  Irlanda, Spania Marea Britanie și, bineînțeles, cu specialiștii în educație ESA Olanda. Proiectul a fost început în martie 2020 și finalizat la sfârșitul lunii iunie 2020. Eu am lucrat alături de specialiști din Portugalia și Marea Britanie, cu care am reușit integrarea unor module specializate pe sisteme accesibile elevilor. Menționez ca aceste proiecte au ca scop final realizarea unor materiale teoretice și a unor kit-uri care vor fi distribuite către școlile din Uniunea Europeană”, a completat prof. Gabriel Anastasiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Material didactic pentru obținerea de imagini de la bordul Stației Spațiale Internaționale, realizat prin contribuția unui profesor de la Colegiul „Dragoș Vodă”.
 Vizualizări articol: 1208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Material didactic pentru obținerea de imagini de la bordul Stației Spațiale Internaționale, realizat prin contribuția unui profesor de la Colegiul „Dragoș Vodă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei