Timp de trei zile, de vineri pînă duminică inclusiv, parcarea Iulius Mall Suceava a găzduit, în acest sfârșit de săptămână, Târgul Produselor Turcești, primul eveniment de acest gen de la redeschiderea mall-ului, afectat de restricțiile impuse de pandemie.
Astfel, sucevenii dornici să încerce ceva nou sau să regăsească aromele din Istanbul sau din stațiunile turistice turcești, pe unde au ajuns în alți ani, au fost așteptați în parcarea centrului comercial, unde, cu ajutorul unor corturi albe și a muzicii specifice care răsuna în difuzoare, erau introduși în atmosfera acelor tărâmuri, întinse pe două continente.
Iubitorii de bucate orientale au avut ocazia să se răsfețe cu mâncăruri apetisante, din țara cu una dintre cele mai bogate tradiții gastronomice.
Kebab, tantuni cu pui și gözleme au avut cel mai mare succes, oamenii stând la coadă, sub soarele arzător, pentru a gusta preparatele proaspete, făcute direct sub ochii lor, în vreme ce aromele legumelor prăjite și a cărnii încinse se răspândeau în jur, făcându-i pe mulți să saliveze.
Nu au lipsit nici faimoasele baclavale, rahatul turcesc, înghețata sau faimoasa cafea la nisip, acestea fiind câteva dintre preparatele pregătite special pentru pofticioși.
Lor li s-au adăugat și alte produse aduse direct din Turcia, de la ceaiuri, cafele, siropuri, până la fructe și semințe uscate, ori paste făinoase sau chiar supe instant.
Chiar dacă Târgul produselor turcești s-a desfășurat în aer liber, mulți dintre participanți au avut măștile de protecție pe față, renunțând la ele când se retrăgeau într-o zonă fără oameni în jur, pentru a savura ce și-au cumpărat.