Trei persoane din municipiul Câmpulung Moldovenesc au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore pentru acuzații de delapidare, complicitate la delapidare sau fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cele trei persoane față de care s-a luat măsura reținerii sunt Loredana Irimia, de 29 de ani, Dana Gârlea, de 41 de ani, respectiv Constantin Petrean, de 28 de ani.
Măsura a fost luată în urma unor percheziții domiciliare care au avut loc în Câmpulung Moldovenesc, de unde au fost ridicate 25 de chitanțe fiscale și 740 de țigări marca Marlboro, fără timbru.
Cele mai multe capete de acuzare o privesc pe Loredana Irimia. Aceasta este acuzată de comiterea a 64 de acte materiale de delapidare, anchetatorii explicând și în ce anume au constat faptele.
”În calitate de agent de vânzări la firma SC Provident România IFN SA, în perioada anilor 2016 - 2017 prin falsificarea unui număr de 64 de contracte de credit, a reuşit să inducă în eroare firma SC Provident România IFN SA şi astfel a obţinut în total, în mod nejustificat, suma de 388.450 de lei pe care şi-a însuşit-o”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.
Loredana Irimia mai este acuzată și de comiterea a 276 de acte materiale de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Tot în calitate de agent de vânzări la firma menționată, în perioada anilor 2016 - 2017 a falsificat 276 de documente, din care 64 de contracte de credit şi 212 documente care au stat la baza acordării acestor credite, fiind astfel obţinută în mod injust suma de 388.450 de lei.
A treia infracțiune care i s-a reținut de către anchetatori este „complicitate la delapidare”. În cursul anului 2017 Loredana Irimia ”cu bună ştiinţă a furnizat o copie după cartea de identitate a unei persoane pentru agentul de vânzări Petrariu Constantin pentru ca aceasta la rândul său să obţină în mod injust contractul de credit din 20.03.2017 de la SC Provident România IFN SA, fiind astfel produs un prejudiciu în suma de 1.700 de lei”.
În cazul Danei Gârlea, anchetatorii derulează cercetări pentru comiterea infracțiunii de „complicitate la delapidare”. Mai exact, este vorba de 7 fapte după ce în cursul anului 2017 ”cu bună ştiinţă a furnizat documentele (cupoane de pensie şi cărţi de identitate) ale mai multor persoane pentru a o sprijini pe Irimia Loredana în a obţine în mod injust împrumuturi de la SC Provident România IFN SA, fiind astfel produs un prejudiciu în suma de 38.400 de lei”.
Și pentru Constantin Petrean s-au formulat trei capete de acuzare. Primul este cel de ”delapidare”, respectiv 10 fapte, după ce în calitate de agent de vânzări la firma SC Provident România IFN SA, în anul 2017 a întocmit în fals contracte de credit, fiind astfel obţinută în mod injust suma de 47.700 de lei.
În ceea ce privește „falsul în înscrisuri sub semnătură privată”, caz în care sunt confirmate 39 de fapte, Constantin Petrean, pentru a obţine în mod injust împrumuturi fictive în numele unor persoane, cu scopul de a induce în eroare SC Provident România IFN SA, a falsificat documente, fiind astfel produs un prejudiciu în suma de 47.700 de lei.
Cea de a treia infracțiune de care este acuzat, „complicitate la delapidare”, constă în aceea că în perioada anilor 2016-2017 a furnizat copii după cărţile de identitate ale unor persoane pentru a o sprijini pe Loredana Irimia, pentru ca aceasta la rândul ei să obţină în mod injust împrumuturi de la SC Provident România IFN SA, fiind astfel produs un prejudiciu în suma de 14.600 de lei.
Cele trei persoane din Câmpulung Moldovenesc urmau să fie duse la audieri la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc cu propunerea de arestare preventivă.
În acest caz, prejudiciul total a fost calculat la 441.150 de lei.