Un tânăr de 25 de ani, din satul Rotopănești, a fost condamnat vineri de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Pedeapsa care îl vizează pe Constantin Bogdan Hreamătă nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.
În luna octombrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 42 de ani, Ioan M., a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, în comă profundă, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul în zona feţei, în propria curte, de un vecin. Victima şi agresorul s-au luat la ceartă în timp ce îmbăiau oile, iar din cauza consumului de alcool s-a ajuns la agresiune
Agresorul a pătruns cu un topor în mână în curtea vecinului, unde s-a luat la harţă iniţial cu soţia şi fiul minor al bărbatului de 42 de ani. Acesta din urmă a intervenit, moment în care a fost atacat şi lovit cu toporul.
Ioan M., bărbatul în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de o ambulanţă cu leziuni grave la cap, plăgi la nivelul scalpului prin agresiune repetată cu un topor.
El a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost preluat de medici cu diagnosticul preliminar de comă de grad III-IV. Deși a fost în stare gravă, bărbatul de 42 de ani s-a recuperat.
· A lăsat-o însărcinată pe o minoră de nici 14 ani, cu care este și rudă
În momentul în care și-a agresat vecinul, tânărul era deja cercetat de polițiștii de la Secția Rurală Mălini pentru act sexual cu un minor.
Victima este o fată care avea vârsta de 13 ani la data întreținerii actului sexual, fiind rudă îndepărtată cu Bogdan Hreamătă. Nu s-a putut stabili clar dacă a fost vorba de viol, dar în orice situație actul sexual cu o persoană sub 16 ani este infracțiune.
Pe 22 aprilie 2020, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a fost sesizată de Spitalul Județean că minora de la Rotopănești, în vârstă de 14 ani și jumătate acum, a născut o fetiță. Inițial, părinții fetei au cerut o măsură de protecție față de copilul nou-născut, însă ulterior s-au hotărât să se ocupe ei de îngrijirea lui.
”În urma consilierii efectuate de către reprezentanții DGASPC Suceava și ai primăriei de domiciliu, după câteva zile, familia minorei și minora au revenit asupra cererii și au declarat că nu mai doresc instituirea unei măsuri de protecție pentru nou-născut, asumându-și creșterea și îngrijirea acestuia, iar cu privire la mama minoră, faptul că aceasta își va continua studiile. Conform procedurii, familia a fost întrebată și a acceptat includerea fiicei (mama copilului) lor într-un program de consiliere psihologică. Având în vedere starea de urgență, consilierea psihologică a avut loc prin telefon”, ne-au transmis cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava.