Institutul Bucovina a organizat vineri, 12 iunie, seminarul online „Oportunități privind învățarea la locul de muncă”, eveniment desfășurat prin intermediul platformei Zoom. Webinarul a fost moderat de Petru-Vasile Gafiuc, președintele Institutului Bucovina, împreună cu Ionuț Burac, specialist IT, avându-i ca invitați pe Gabriel Costache, Sociolog și Vicepreședinte Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANFPISDR), Mirela Adomnicăi, Director Executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, Gabriela Liliana Porochniuc, Inspector Superior din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, și Raluca Râmboacă, Șef Birou Centrul Național pentru Acreditare (CNA) din cadrul Autorității Naționale pentru Calificări (ANC).
Pentru a participa la evenimentul online organizat de Institutul Bucovina s-au înregistrat 224 de persoane, dintre care 176 au participat direct prin intermediul platformei ZOOM.
„Evenimentul a avut drept scop diseminarea proiectului SEPAL – Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie (numărul proiectului: 2017-1-058), dar și promovarea uceniciei și a învățării la locul de muncă, având sprijinul unor îndrumători de ucenici de la nivel local, dar și al unei tinere care face parte din proiectul SEPAL și care ne-a oferit un testimonial privind experiența acesteia privind învățarea la locul de muncă”, ne-a spus Vasile Gafiuc.
Webinarul „Oportunități privind învățarea la locul de muncă” s-a desfășurat timp de 90 de minute, fiind abordate teme precum „Perspective asupra învățământului dual din România”, „Legea uceniciei la locul de muncă”, ”Evaluarea de competențe obținute pe cale non-formală și/sau informală”. Învățarea la locul de muncă, au mai spus organizatorii seminarului, reprezintă o oportunitate prin care „o persoană își petrece timpul în mediul profesional învățând prin observarea, experimentarea și implicarea activă la sarcinile impuse de acel loc de muncă. Este una dintre cele mai bune metode prin care acea persoană poate dobândi noi abilități și poate obține o experiență valoroasă”.
Mai multe informații despre Proiectul SEPAL puteți afla accesând pagina web a proiectului https://www.projectsepal.com/, pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/sepalwiseromania/ sau https://www.facebook.com/projectSEPAL/, dar și pe site-ul Institutului Bucovina: www.bucovinainstitute.org.