Fenomenele meteo extreme din cursul zilei de joi au creat probleme în mai multe localități ale județului Suceava. Pompierii militari au fost solicitați să intervină în Câmpulung Moldovenesc, Iacobeni, Vatra Dornei, Frătăuții Vechi și Suceava. În noaptea de joi spre vineri, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi au avut o acțiune extrem de dificilă. Pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la o gospodărie din Frătăuții Vechi au fost deplasate cinci autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Anexele ardeau toate, iar la casă focul cuprinsese acoperișul. Intervenția a durat mai bine de două ore, dar cu toată desfășurarea de forțe au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, construite din lemn, pe o suprafață de aproximativ 170 mp și circa 30 mp din acoperișul locuinței. Au mai ars circa cinci metri cubi deșeuri lemn de foc și două tone de fân. S-a degradat un perete al casei pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Pompierii au reușit să oprească extinderea focului la casele vecine și au stabilit drept cauză a incendiului trăsnetul, care a lovit și a aprins inițial depozitul de furaje.
În afara acestei intervenții, pompierii au mai avut și alte misiuni. Astfel, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au fost chemați pentru a da jos un arbore care a căzut peste firele de iluminat public, pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Aceeași misiune a fost și în cartierul Burdujeni, din Suceava, unde un arbore a căzut peste două autoturisme.
La rândul lor, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au fost solicitați să intervină pentru două misiuni de evacuarea a apei, rezultată în urma ploilor abundente. În localitatea Iacobeni, pompierii au evacuat apa dintr-un adăpost de animale, iar în municipiul Vatra Dornei s-a evacuat apa dintr-o curte inundată după ce canalizarea s-a înfundat.