Una dintre preocupările mai puțin cunoscute ale silvicultorilor suceveni este, în această perioadă a anului, și cea de curățare, dezinfectare și reparare a hrănitorilor amenajate pentru animalele pădurilor.
Astfel de lucrări, efectuate recent la Ocolul Silvic Adâncata, din cadrul Direcției Silvice Suceava, au fost date ca exemplu de către Regia Națională a Pădurilor, pe pagina sa oficială: “Colegii noștri de la Ocolul Silvic Adâncata din cadrul Romsilva - Direcţia Silvica Suceava au refăcut zilele acestea hrănitoarele pentru fauna din păduri. Silvicultorii Romsilva asigură animalelor sălbatice hrana suplimentară, în special iarna, când este deficitară, în astfel de hrănitoare amenajate în păduri”.
Numărul hrănitorilor pentru animalele pădurii nu este unul neglijabil, în condițiile în care numai la un canton pot fi și 10 astfel de amenajamente cu caracter special, după cum a spus Carmen Mihețiu, șefa Ocolului Silvic Adâncata, care administrează o suprafață de aproape 5000 de hectare de pădure.
Sorin Ciobanu, șeful Direcției Silvice Suceava, a precizat că lucrări similare sunt efectuate în această perioadă în toate ocoalele silvice din județ, pe lângă operațiunile principale, de curățare, dezinfectare și reparare a hrănitorilor, fiind refăcută și aprovizionarea sărăriilor din pădure (apreciate în special de cerbi și căprioare).
La nivel național, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 251 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei, în total, peste 2.600 de tone de porumb, 1.450 de tone de fân, peste 290 de tone de cereale, 270 de tone plante furajere, peste 190 de tone rădăcinoase și suculente, aproape 170 de tone de fructe, aproape 40 de tone de hrană granulată și peste 300 de tone de sare.