A crescut numărul persoanelor cu Covid 19 la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică: peste 200 de beneficiari și 59 de angajați. Dacă luni, 20 aprilie, vorbeam de 40 de beneficiari de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică infectați cu noul coronavirus, astăzi, 21 aprilie, conform datelor furnizate de Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC, numărul celor infectați a crescut (242 de beneficiari confirmați pozitiv și 59 de angajați). Aceste statistici vin ca urmare a rezultatelor testelor venite de la mai multe laboratoare, cele peste 600 de teste făcute la Centru Sasca Mică în weekend. Conform declarațiilor date de purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, instituție de care aparține centrul de la Sasca Mică, totul ar fi pornit de la un beneficiar care, având simptome specifice noului coronavirus, a fost trimis la Spitalul de Urgență Suceava, unde a fost diagnosticat cu COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Suceava a început testările în acest centru, astfel că până acum au fost confirmați cu noul coronavirus 242 de beneficiari și 59 de persoane care lucrează în centru, oameni care erau asimptomatici și care acum se află în izolare, într-o clădire separată, și sunt sub tratament. La Sasca Mică sunt 385 de beneficiari ai serviciilor sociale, iar în centrul respectiv lucrează aproximativ 250 de angajaţi. „Pentru personalul care lucrează în Centrul de la Sasca Mică, Prefectura Suceava ne va ajuta să găsim o locație cu cazare și masă asigurate”, a completat Nicoleta Daneliuc.
În perioada următoare continuă testarea pentru SARS-CoV2 a personalului din toate centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice şi a persoanelor vulnerabile din judeţul Suceava, de două ori pe lună.
• Măsuri dispuse de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la Sasca Mică
Direcția de Sănătate Publică Suceava a dispus următoarele măsuri la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică: izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși; găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru carantinarea celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie; pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil; Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru; Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool; Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.