Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Florin Filip, a informat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că au fost întreprinse demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital Non-Covid, „în scopul asigurării actului medical pentru totalitatea pacienților”. Argumentele conducerii spitalului pentru forurile superioare de la București sunt că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” este cea mai mare unitate spitalicească din județ, cu peste 60.000 internări / an; este singurul din județ care tratează infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral acut, având compartiment specializat de Terapie Intensivă. De asemenea, aici este singura maternitate de grad III care deservește județele Suceava și Botoșani, cu aproximativ 10 – 12 nașteri pe zi. Conducerea unității medicale precizează că Spitalul Județean este singurul care poate trata politrauma, aspect de care trebuie să să țină cont deoarece Suceava este județul cu cele mai multe accidente rutiere și cea mai lungă rețea rutieră din țară.
Dr. Filip și directorul medical, dr. Doina Ganea Motan, reamintesc faptul că spitalul din Suceava are cea mai modernă secție UPU din zonă și în primele trei din țară, încadrată ca nivel II A, la acreditarea/ reacreditarea spitalului ANMCS, cu peste 100.000 prezentări/ an.
Totodată, este singurul centru medical din județ cu echipament și personal specializat pentru radiologie intervențională și este Centru de excelență pentru ,,piciorul diabetic”.
Extrem de important este că Spitalul Suceava are unica secție de neurochirurgie din județ, este unicul spital din județ cu secții de Oncologie, Urologie, Gastroenterologie, Chirurgie pediatrică și Îngrijiri paleative și are cel mai mare ambulatoriu integrat din România.
„S-a asigurat continuitatea serviciilor medicale, prin cumul de atribuții, în condițiile lipsei de personal, s-au făcut demersuri pentru acoperirea postului de medic epidemiolog, strict necesar funcționării spitalului și se fac demersuri pentru repunerea în funcțiune a aparatelor de ventilație defecte”, se mai arată în comunicatul de presă de la spital.
Sâmbătă dimineață, 7 aparate de ventilație erau defecte și a fost solicitat sprijinul unui bioinginer pentru repunerea lor în funcțiune. Acesta a venit la spital imediat ce a fost solicitat și se pare că echipamentele pot fi reparate. Alte 12 aparate de acest tip erau funcționale.