Unitățile de alimentație – restaurante, magazine alimentare, cantine etc., precum și furnizorii publici și privați de transport persoane sunt obligați să dezinfecteze suprafețele frecvent, să evite aglomerația de persoane în spațiile comerciale și să dezinfecteze frecvent habitaclul în mijloacele de transport, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, din 9 martie a.c., pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus).
De asemenea, a fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia, din data de 10 martie până pe 31 martie 2020. Din data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.
Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c.
Grupul de comunicare strategică de la Guvern transmite, în informarea de marți dimineață, că pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți nu este necesar să fie solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică.
Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.
Până ieri, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României.
Dintre cei 17 cetățeni care au contractat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.
Toți pacienții internați, în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova, au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.
În Europa, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit. În Italia ieri erau raportate 9.172 de cazuri și 463 de decese.