Colectivul Bibliotecii USV îi invită pe toți cei pasionați de carte și cultură la o întâlnire cu profesor univ. dr. ing. Mihai Gramaticu, în cadrul evenimentului ”Omul și cartea”. Mihai Gramaticu este cadru didactic la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universității „Ștefan ce Mare” din Suceava. Evenimentul va avea loc pe 6 martie, începând cu ora 12:00, în Sala de Lectură cu Publicații Tehnico-Economice din Corpul E.
Cercetările și contribuțiile științifice ale profesorului Gramaticu se regăsesc în diverse domenii, precum: Știința materialelor, Tehnologia materialelor, Tratamente termice și termochimice, Ingineria suprafețelor, Tribologie, Tehnologii de asamblare. Pe parcursul anilor de predare a dobândit cunoștințe tehnice teoretice și practice în domeniile: testarea materialelor (metalografie, încercări mecanice, testări chimice etc), turnătorie (elaborarea aliajelor, turnarea, executarea formelor, controlul tehnic de calitate), sudare (sudare manuală oxigaz, sudare manuală cu arc electric, sudare pe mașini semiautomate sau automate, controlul tehnic al pieselor sudate), tratamente termice (recoaceri, căliri, reveniri) și controlul pieselor tratate termic, controlul tehnic de calitate al produselor și tehnologiilor de execuție a acestora ș.a.
În cadrul universității, a îndeplinit diverse funcții administrative, cum au fost cele de Șef de colectiv (1980-1989), Șef de catedră (1990-1992), Prorector al USV (1992-1996). Fiind competent, sociabil și un bun organizator, Mihai Gramaticu face parte, ca membru activ, din Asociațiile profesionale de Tribologie, Tratamente termice și Ingineria suprafețelor, Asociația de Turnătorie din România, Asociația Generală a Inginerilor din România. A fost, de asemenea, membru al Societății de Știința Materialelor, Iași, din cadrul Academiei de Științe din România.
Pentru consolidarea cunoștințelor și cercetărilor sale, profesorul Gramaticu a beneficiat de burse de specializare la Institutul Universitar de Tehnologie, Villeurbanne, și la Institutul Național de Științe Aplicate (INSA), Lyon, Franța (1994); la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia (1995); la Institutul Universitar Tehnologic (Fachhochschule Giessen-Friedberg) din Friedberg și la Universitata Giessen (1996), Germania. A participat la numeroase conferințe științifice internaționale și naționale.