Alexandria Librării vă așteaptă vineri, 6 martie 2020, de la ora 17.00, la Librăria Alexandria din Bulevardul George Enescu, din municipiul Suceava, la lansarea volumului “50 de rețete de post”, cartea de bucate cea mai renumită a momentului, scrisă de Gina Bradea. Preşedintele Asociației Profesionale Euro-Toques România, Radu Constantin Zărnescu, scria într-o recenzie despre Gina Bradea și cărțile ei: ”Interpretarea bucătăriei tradiționale românești poate reprezenta o provocare însemnată pentru un novice, pentru Gina Bradea este doar o confirmare a experienței, expresia anilor de cercetare și experimentare. A duce la un alt nivel povestea identității locale, a ceea ce te definește ca locuitor al plaiurilor mioritice este un pas esențial în devenirea ca specialist al acestui segment din gastronomie. Pentru cei care nu au avut ocazia să se convingă asupra acestui aspect, îi invit să privească cu atenție preparatele Ginei Bradea! Ea este unul dintre puținii specialiști din domeniu care stăpânește bine bucătăria tradițională și tehnicile de preparare”.
· Diversitate
Autoarea volumului „50 de rețete de post”, Gina Bradea, a declarat: „Cu toții iubim preparatele făcute doar din fructe și legume, indiferent dacă ținem sau nu post, dacă suntem vegetarieni sau nu, dar vrem ceva bun, fără carne. Veți găsi 50 de rețete de post extrem de gustoase, așezate pe categorii: antreuri (aperitive), salate, sosuri, supe și ciorbe, mâncăruri, pâine si aluaturi și dulciuri. Totul de post, gustos și sănătos, gătit curat, natural, fără prăjeli. Vom folosi din belșug fructe și legume proaspete, verdețuri și condimente care ne vor ajuta să obținem cele mai delicioase preparate. Veți găsi și rețete românești, dar și din bucătăria internațională, rețete tradiționale sau mai moderne, dar povestite pas cu pas. Și o să vă dau sugestii, trucuri, idei de preparare și prezentare în mai multe feluri. Așa că, vă invit să gătim împreună bunătăți de post. Vom folosi fără zgârcenie două ingrediente secrete: fiecare preparat va fi asezonat din belșug cu multă dragoste și cu un strop de bunătate”. Preşedintele Asociației Profesionale Euro-Toques România a completat că, separat de abilitățile culinare, Gina Bradea este autorul celui mai complex site de specialitate, în care găsim o serie impresionantă de rețete explicate în cel mai frumos stil, caracteristic ei. Este de apreciat dorința autoarei de a pune pe hârtie rețetele bucătăriei vechi, mâncărurile sănătoase ale străbunilor noștri care s-au hrănit cu ce aveau în jurul gospodăriilor, produse oferite de „felia” lor de pământ. Înaintea publicațiilor de specialitate, multă vreme cunoștințele din bucătăria tradițională se transmiteau prin <viu grai>, cum spuneau țăranii, din generație în generație, de la mamă la fiică, de la bunici la nepoți. Prin intermediul cărților, a mai spus Radu Constantin Zărnescu, pasionații precum Gina Bradea sunt cei care reușesc să păstreze în timp universul culinar tradițional, evidențiind în mod sigur și diversificarea artei culinare. „Astăzi, mai profund ca ieri, când cu toții facem eforturi de a ne regăsi, de a înțelege identitatea noastră culturală, de a recunoaște măsura în care suntem tributari mediului socio-cultural din care provenim, demersurile precum cel inițiat de Gina Bradea trebuie susținute, promovate, deoarece tot ceea ce însemnă patrimoniul nostru cultural imaterial este un bun comun, al tuturor românilor, care trebuie conservat cu toate resursele posibile!”, a concluzionat Radu Constantin Zărnescu. Cartea se poate achiziționat la un preț special pe https://www.librariilealexandria.ro/50-de-retete-de-post-gina-bradea. Mai multe informații despre Gina Bradea și cartea ei „50 de rețete de post” puteți obține accesând linkurile: https://www.facebook.com/events/194253975133127/, https://pofta-buna.com/despre-mine-gina-bradea/, https://www.youtube.com/channel/UCm5llXSLY4CyCX-zC8XosTw/featured.