Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 31 ian 2020 - Anul XXV, nr. 24 (7329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect al Universităţii Suceava cu Universitatea Politehnică Odessa, pentru consolidarea cooperării transfrontaliere

Vineri, 31 Ianuarie 2020 (15:39:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a anunţat, în această săptămână, lansarea unui proiect transfrontalier, desfăşurat în parteneriat cu Universitatea Naţională Politehnică din Odessa, Ucraina, proiect ce urmăreşte consolidarea cooperării la graniţe, dezvoltarea de programe bilaterale, schimburi de experienţă şi transfer de bune practici etc.

”Educational University Romanian-Ukrainian Cross-Border Cooperation” este finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 şi se va desfăşura pe durata unui an şi jumătate, valoarea acestuia fiind de 328.743 de euro.

Prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector al Universităţii, a menţionat că Politehnica din Odessa se află chiar în „inima oraşului Odessa”, cu o infrastructură foarte bine pusă la punct. Cele două instituţii au colaborat şi în trecut, unul dintre proiectele desfăşurate, în perioada de finanţare 2007 – 2013, având o valoare de peste un milion şi jumătate de euro, contribuind la dezvoltarea bazei materiale a Universităţii Politehnice.

La rândul său, lector dr. Marcela Șlusarciuc, manager de proiect din partea Universităţii sucevene, a arătat că, prin intermediul acestui proiect, USV îşi amplifică rolul în comunitate, prin aportul la construirea unei bune cooperări cu partenerii din Ucraina.

Vor fi implicaţi atât direct, cât şi indirect, studenţi din cadrul celor două universităţi, cadre didactice şi de cercetare, precum şi minorităţi

româneşti şi ucrainene din Suceava şi Odessa.

„120 de studenţi, 60 de la Suceava, 60 de la Odessa, dispuşi în patru serii, vor participa la cele patru şcoli de vară, respectiv de iarnă. Am vrea ca împreună cu aceşti studenţi să învăţăm cum să comunicăm potrivit, cum să facem parteneriate. Conţinutul acestor şcoli este încă foarte deschis”, a mai menţionat Șlusarciuc.

Informarea şi asistenţa cu privire la programe de cooperare bilaterală, mobilităţi, stagii de cercetare sunt de asemenea activităţi propuse în cadrul proiectului.

De asemenea, cadrele didactice vor avea acces la o platformă comună bogată în informaţii - conferinţe la care pot participa împreună, activităţi concentrate pe ideea de parteneriat la graniţe şi pe promovarea cooperării în aceste zone etc.

Totodată, către finalul proiectului vor fi organizate două conferinţe pentru studenţi, cadre didactice, grupuri de lucru din regiunea transfrontalieră.

„Pe termen lung, proiectul oferă oportunitatea deschiderii a două centre de cooperare transfrontalieră dedicate studenţilor, unde tinerii să deprindă abilităţi, să privească şi să înţeleagă cooperarea într-un mod mai profund”, a mai punctat Marcela Șlusarciuc.

La evenimentul de lansare, Universitatea din Odessa a fost reprezentată de Mikhailo Lebid – manager de proiect, acesta amintind şi de o serie de colaborări dintre cele două instituţii, de relaţia bună pe care Universitatea din Odessa a dezvoltat-o cu USV.

 

  • Proiecte transfrontaliere

 

 

În ceea ce priveşte proiectele transfrontaliere, prorectorul Ștefan Purici a subliniat că USV este implicată în două programe - Programul România - Ucraina 2014 – 2020 şi Programul Slovacia – Ungaria – România – Ucraina 2014 – 2020. Universitatea va derula şapte proiecte transfrontaliere, pe priorităţi şi domenii diferite, cu implicarea mai multor universităţi partenere.

”Pentru noi este foarte important să implicăm cât mai mulţi studenţi, ei să fie beneficiarii acestor proiecte, să fie implicaţi în implementarea lor. Studenţii să beneficieze de noi dotări, de modernizarea infrastructurii, dar să aibă şi oportunitatea de a participa la activităţi din cadrul proiectelor. Vor avea un contact intercultural, multilingvistic şi sperăm că aceste experienţe le vor fi utile când vor termina facultatea şi se vor încadra la un loc de muncă”, a arătat Ștefan Purici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect al Universităţii Suceava cu Universitatea Politehnică Odessa, pentru consolidarea cooperării transfrontaliere.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect al Universităţii Suceava cu Universitatea Politehnică Odessa, pentru consolidarea cooperării transfrontaliere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei