Proiectul ,,Din inimi mici, o speranță mare!”, din cadrul programului judeţean ,,O lume a prieteniei”, iniţiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, desfăşurat în perioada 9-20 decembrie 2019, la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) ,,Gulliver” şi GPP ,„A.B.C.” Suceava, şi-a propus extinderea colaborării dintre grădiniță, părinți, asociații nonguvernamentale. De asemenea, se încearcă prin aceste activități identificarea şi sprijinirea voluntariatului, sprijinirea persoanelor aflate într-o situaţie vulnerabilă, prin sensibilizarea părinţilor, colaboratorilor, a membrilor comunităţii.
Calendarul activităţilor de la ,,Gulliver” şi „A.B.C.” a inclus mai multe acțiuni ale preşcolarilor din cele două grădiniţe. Ei au confecţionat, desenat, pictat felicitări, ornamente, ,,scrisori către Moş Crăciun”, realizarea a trei expoziţii cu lucrările preşcolarilor, sub titlul ,,Târgul de Crăciun”, vânzarea şi cumpărarea exponatelor de către părinţi, bunici, colaboratori. Banii adunați la ,,Târgul de Crăciun” au fost donați unei familii care are un copil în vârstă de patru ani și jumătate, care suferă de o gravă insuficiență aortică și hernie diafragmatică, operat până acum de trei ori. Activităţile culturale ,,Colindăm împreună!” la sediile grădinițelor GPP ,,Gulliver” și GPP ,,A.B.C.” s-au desfășurat în prezența familiei sprijinite de preșcolari, a reprezentanților ,,Salvați copiii” - Filiala Suceava și a părinților preșcolarilor.
Profesoara Maria Matei, directoarea GPP ,,Gulliver” Suceava, a declarat că programul derulat constituie o tradiție la nivelul grădiniței, aflat la a noua ediție, și este o modalitate de realizare a țintelor strategice propuse pentru perioada 2016-2020: promovarea unei culturi organizaționale bazată pe profesionalism activ, comunicare bidirecțională, disciplină asertivă, inițiativă generatoare de performanță durabilă și creșterea vizibilității grădiniței în comunitate prin dezvoltarea parteneriatelor educaționale locale, județene, naționale, internaționale, în vederea îmbunătățirii prin experiențe noi a calității managementului instituțional. „Darul făcut de copii, părinţi, colaboratori este valoros prin bucuria pe care o resimt atât cei care primesc, cei care dăruiesc și cei care au inițiat momentele emoționale pozitive, care împreună au reușit să înveţe să dăruiască şi să împartă speranță, deoarece cu toții am dovedit din nou că suntem o mare și neprețuită familie”, a mai spus directoarea Maria Matei.