Familia, prietenii și un număr restrâns de colegi de partid l-au condus, vineri, la locul de veșnică odihnă pe cel care a fost Bogdan Bicsi.
Au fost prezenți liderii liberali Gheorghe Flutur, Ioan Balan, Ion Lungu, Lucian Harșovschi, directorul de la Bioenergy, Vasile Ilie, directorul Thermonet, Mugur Corlățan, consilierii locali liberali Angela Zarojanu, Adrian Arămescu, Daniel Prorociuc, directorul Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc, directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ion Mareș, secretarul municipiului Suceava, Ioan Ciutac, consilierul județean PNL Ioan Bădeliță și alți câțiva liberali.
Deși Bogdan Bicsi a fost consilier local PNL timp de trei ani cât și viceprimar al Sucevei, alți actuali sau foști colegi din Consiliul Local Suceava nu au ajuns la înmormântare.
A fost prezent, în schimb, un câine, cățelușa Mariana, care l-a cunoscut pe Bogdan. În timpul slujbei religioase, câinele a stat cuminte la câțiva pași de Biserica Sfântul Nicolae, în care a fost depus corpul neînsuflețit al celui care a plecat dintre noi la numai 53 de ani. Când sicriul a fost scos din biserică și așezat în mașina funerară, câinele a alergat lângă aceasta, a însoțit-o câțiva pași, apoi s-a oprit petrecând cortegiul funerar cu o privire tristă.
Bogdan Bicsi a murit marţi după-amiază, la Spitalul de Urgență Suceava, după trei stopuri cardiace succesive. A ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în comă și la scurt timp a făcut un prim infarct. A fost resuscitat și dus de urgență în sala de operaţii, unde i s-a montat stent. Pe masa de operație a făcut al doilea infarct și a intrat în terapie intensivă. La foarte scurt timp a urmat al treilea infarct și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.
Bogdan Bicsi s-a născut pe 16 februarie 1966, la Vatra Dornei. A absolvit Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, secţia matematică – fizică, apoi Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. A fost profesor de fizică la şcoala din Adâncata, apoi la Şcoala Generală Nr. 1 din Suceava. Bogdan Bicsi a intrat în politică imediat după Revoluţia din 1989, fiind membru al PNŢ-CD.
În anul 1990, la vârsta de 25 de ani, a devenit preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNŢ-CD. Un an mai târziu a fost ales viceprimar al municipiului Suceava, la vremea respectivă fiind cel mai tânăr viceprimar din ţară al unei localităţi urbane.
În anul 1995 s-a înscris în Partidul Naţional Democrat Creştin, partid pe care l-a reprezentat în Consiliul Local Suceava în perioada 1996 – 2000. A mai fost membru al PDL şi ulterior PNL, după fuziunea celor două partide.
A fost mereu implicat în politică, a trăit intens și bătăile inimii i s-au terminat mult prea devreme.