Managerul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, aflat în concediu, a reacționat la acțiunea medicilor-șefi de la Geriatrie și Chirurgie plastică, Nicoleta Boldeanu și Anatol Burlacioc, și le-a transmis acestora că în spital „ei trebuie să fie în slujba pacientului, nu pacientul în slujba lor”. „Sunt dispus la orice măsură legală pentru a crește siguranța pacientului și pentru asigurarea continuității actului medical. Aici este dictatura pacientului, nu a managerului. Dacă managementul unei secții nu este cum trebuie, luăm măsuri pentru performanță, indiferent dacă unora le place sau nu. Nu ești în slujba pacientului când stai două ore în spital. Cum să scoți bolnavii din pat și să-i aduci în holul spitalului, să te susțină pe tine?!” a întrebat retoric managerul Vasile Rîmbu.
Acesta a precizat că unitatea medicală pe care o conduce are un regulament de ordine interioară, în care este stipulat ferm la ce oră încep și termină angajații programul și care este conduita obligatorie în spital. Vasile Rîmbu a afirmat că în cei 10 ani de când este la conducerea spitalului, a făcut eforturi susținute pentru dezvoltarea spitalului și a reușit să aducă această instituție medicală în topul spitalelor publice și private din țară. De asemenea, a subliniat el, spitalul „nu-i păstrează pe unii doar de dragul ca aceștia să iasă la pensie în demnitățile pe care le-au dobândit în urmă cu mulți ani” și că „nu-i în ordine să transformi compartimentul sau secția în care lucrezi în spital într-o prelungire a cabinetului particular”. „Nu ne intimidează astfel de acțiuni. Vom continua să luăm acele măsuri pe care le considerăm necesare pentru creșterea performanței actului medical și pentru siguranța pacientului. În centrul politicii noastre este pacientul”, a mai declarat managerul Vasile Rîmbu.
· Irina Vasilciuc: „Aprecierile doamnei și domnului doctor despre investițiile făcute la spital sunt injuste, incorecte”
La protestul celor doi medici a reacționat și administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc. Ea a declarat că politica investițională a spitalului este ferm susținută de Consiliul Județean, care consideră „investițiile în sănătate prioritate de grad zero pentru județul Suceava”. „Toate investițiile pe care le-am făcut împreună cu spitalul, de-a lungul anilor, au fost extrem de necesare și sunt extrem de folositoare pacienților, celor care au nevoie de servicii publice de sănătate. Aprecierile doamnei și domnului doctor despre investițiile făcute la spital sunt, din punctul nostru de vedere, injuste, total incorecte. În privința secției Geriatrie, cunoaștem că de curând managementul spitalului a luat măsurile care s-au impus pentru asigurarea continuității serviciilor medicale și a unui management al secției, iar asta este în concordanță cu obiectivul spitalului, de a asigura siguranța pacientului”, a afirmat Irina Vasilciuc. Totodată, ea a apreciat ca „nefirească” prezența pacienților veniți prin frig, în pijama și halat, din secția Geriatrie, din Spitalul Vechi, în clădirea principală a spitalului și și-a exprimat îndoiala că mobilizarea lor, din partea medicului, ar fi „în concordanță cu deontologia profesională”. „Consider că ceea ce facem la spital este bine și respingem ferm ideea de a duce lucrurile în derizoriu. Măsurile luate de managementul spitalului sunt în sprijinul pacienților, nu împotriva lor”, a mai spus administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc.