Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 19 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 219 (7220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte de educaţie muzeală, la Cetatea de Scaun

Joi, 19 Septembrie 2019 (11:18:04)

Specialiştii Muzeului Bucovinei aşteaptă elevii şi nu numai la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde se continuă în acest nou an şcolar seria de proiecte de educaţie muzeală din categoria „Ora de şcoală la muzeu”.

Astfel, vor fi reluate lecţiile de istorie din cadrul proiectului de educaţie muzeală „Lecţia de 10”, lecţii în care participanţii pot afla informaţii inedite, altele decât cele din manualul şcolar, despre domnitori moldoveni, cetăţi medievale, ctitorii ştefaniene, dregătorii, arme medievale, personalităţi feminine din Moldova medievală, bătălii câştigate de armata Moldovei, ţări suzerane Moldovei, toate cu scopul de a păşi în istoria medievală a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Abordarea acestor subiecte se va face într-un mod interactiv, atractiv, ţinând cont de particularităţile de vârstă ale copiilor, tocmai pentru a-i stimula pe elevi şi a le trezi interesul pentru istorie, au transmis reprezentanţii muzeului. Lecţiile includ o vizită ghidată în cetate şi aplicaţii practice.

O altă activitate de educaţie muzeală dedicată elevilor dornici să aprofundeze cunoştinţele de istorie este legată de lectură. Serviciul Cetatea de Scaun dispune de o minibibliotecă, cu cărţi accesibile fiecărei categorii de vârstă. Activitatea intitulată „Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citeşti!” este gândită ca un club de lectură şi discuţii pe teme de istorie.

„Prin proiectul educaţional <Să desenăm patrimoniul!> destinat elevilor claselor I-IV, ne propunem familiarizarea copiilor cu obiectele de patrimoniu. Copiii vor primi informaţii despre obiectele expuse în cadrul expoziţiei permanente din cetate, apoi pe baza unui traseu-hartă vor căuta acele obiecte în cetate. La final copiii vor desena obiectele care le-au plăcut din cetate, desenele acestora rămânând expuse o perioadă la Casa Custodelui”, au mai precizat reprezentanţii instituţiei.

Activităţile se desfăşoară pentru grupuri de copii, doar pe bază de programare, fie la numărul de telefon 0784 275644 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230 216439 interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de educaţie muzeală, la Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiecte de educaţie muzeală, la Cetatea de Scaun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei