„Cazul Caracal” i-a mobilizat serios și pe polițiștii suceveni, care au fost angrenați în ultimele două săptămâni în ample acțiuni de control în trafic care au vizat atât verificarea transportatorilor de persoane cu licență cât și a celor care fac curse fără vreun document legal, bine cunoscuții pirați auto. Polițiști de la Serviciul Rutier Suceava și cei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu formaţiunile de profil din judeţ, au verificat în ultimele două săptămâni peste 2300 de autovehicule. Asta în condițiile în care, în medie, zilnic, au acționat 35 de polițiști rutieri și 50 de polițiști de ordine publică. În cadrul acțiunii au fost aplicate 27 de amenzi numai la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane. Totodată, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare și au fost indisponibilizate 14 autoturisme folosite de ,,pirații rutieri”.
Comisarul-șef Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul poliției județene, a încercat să transmită un mesaj clar, care nu ar trebui ignorat:„Poliţiştii solicită cetăţenilor și în special copiilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane. Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”.
Pe aceeași temă, Epureanu a subliniat că în perioada iunie – septembrie 2019 polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu structurile operative din cadrul IPJ Suceava derulează campania ,,Vacanță în Siguranță” care are ca scop reducerea riscului victimal al copiilor pe perioada vacanței de vară.Un capitol aparte îl reprezintă siguranța rutieră dar și riscurile plecării voluntare a copiilor, în special a adolescenților de acasă, folosind mijloace de transport în comun sau, mai grav, mașini de ocazie.