miercuri, 26 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 146 (7147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceremonie publică de înălțare a Drapelului României

Miercuri, 26 Iunie 2019 (14:32:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un public destul de numeros a asistat, miercuri dimineață, la ora 10.00, la „Ceremonia publică de înălțare a Drapelului României”, în „Piața Tricolorului” din centrul Sucevei. Ceremonia a marcat Sărbătoarea Drapelului Național, care este marcată în fiecare an pe 26 iunie. Au rostit alocuțiuni referitoare la semnificația evenimentului prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță și viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi. Aceștia au vorbit despre semnificația Drapelului și i-au îndemnat pe suceveni și mai ales pe cei tineri să aibă măcar un tricolor acasă și să fie mândri de el dar și de țara lor, de noțiunea de patriotism și înțelegerea ei în sensul bun. Gheorghe Niță a recitat și o poezie patriotică, având un talent evident în acest sens. Momentul principal al ceremonialului a fost cel de înălțare pe catarg a Drapelului României și de intonare a Imnului de Stat. Drapelul a fost binecuvântat de un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Ca element de noutate, un numeros grup de elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, dirijat de preotul militar Gheorghe Cătălin Simion, a intonat Imnul de Stat și apoi cântece patriotice. Onorul a fost prezentat de militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și elevi ai Școlii Militare Fălticeni, care au defilat acompaniați de Fanfara Primăriei municipiului Suceava. În 1834, când Țările Române au început să se dezvolte din punct de vedere economic, când conștiința națională cerea unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării Românești, Ghica Vodă a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii". Steagul destinat corăbiilor avea două culori (galben și roșu), cel atribuit armatei era compus din trei (roșu, galben și albastru) și un vultur la mijloc. Acesta este socotit începutul adoptării tricolorului pe pământ românesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonie publică de înălțare a Drapelului României.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceremonie publică de înălțare a Drapelului României5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu spanac (de post) Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi plăcut.Avem nevoie de:Un pachet foi de plăcintă simple, 200 g margarină cu 80 la sută grăsime, 1 kg spanac, 2 cepe,... Citeşte