Negocierile purtate în Capitală, la Palatul Victoria, de o delegație de 15 primari de municipii din România, din care a făcut parte și edilul Sucevei, Ion Lungu, cu reprezentanții Guvernului, conduși de premierul Viorica Dăncilă, s-au dovedit a fi de bun augur, reprezentanții Guvernului venind cu o serie de propuneri concrete de rezolvare a problemelor ridicate de administrațiile locale.
“Principala problemă discutată a vizat restituirea sumelor restante, de până la 60% din impozitul pe venit, pentru lunile ianuarie, februarie și martie. D-na prim-ministru a promis ca vom primi acești bani la rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie.
Alte probleme discutate au fost legate de Codul Administrativ, referitor la care ni s-a promis ca în prima ședință de Guvern va fi dată ordonanță de urgență.
De asemenea, s-a discutat de completarea sumelor necesare pentru asistența socială, din cote de echilibrare din TVA, acolo unde primăriile au nevoie nevoie de acești bani.
A fost o discuție constructivă, care sperăm că va avea primele efecte pozitive la rectificarea din luna iulie”, a spus primarul Sucevei, la finele ședinței care a durat mai multe ore.
Deplasarea la București, ca reprezentant al Asociației Municipiilor din România, a fost un bun prilej pentru Ion Lungu ca să reia discuțiile pe tema acordării de certificate verzi pentru utilizarea biomasei (inclusiv lemn de foc) la centrala de termoficare a orașului, gestionată de Bioenergy, de data aceasta cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, dar și pentru abordarea altor proiecte importante pentru suceveni - la Institutul Național al Patrimoniului pe tema Curții Domnești, iar la Compania Națională de Investiții - proiectul nou, pentru un teren de fotbal de dimensiuni UEFA dar și cel anterior, al Sălii Polivalente.