Peste 200 de persoane cu dizabilități și copii aflați în dificultate, provenind din centrele rezindențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, au participat, în perioada 10 – 12 iunie, în incinta sălii de sport a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava, la diferite competiții sportive din cadrul Disabled Persons' Olympics, ediția a V-a.
Jocurile Disabled Persons' Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități, desfășurat la Suceava.
La competiții au participat beneficiari de la Centrul de plasament “Speranța”, Casa de tip familial “Visătorii” Fundu Moldovei, Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului – Ostra, Centrul de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, Casa de tip familial “Colț Alb”, CSEI Suceava, CRRN Costâna, CRRN Sasca Mică, CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRPH “O Nouă Viață” Siret, CRRN “O Nouă Șansă” Todirești.
Cea de a V-a ediție a evenimentului a fost posibilă datorită parteneriatului dintre DGASPC Suceava și Direcția pentru Sport și Tineret Suceava, cu sprijinul acordat de Magazinul Decathlon, Asociația pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor din Bucovina Suceava, Restaurant Latino, Restaurant Ramiro, Restaurant Padrino, Aqua Carpatica, Auchan, Tipografia Celestin.
„Disabled Persons' Olympics este o tradiție și oferă persoanelor cu deficiențe șansa de a se bucura împreună de activități sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială și sportul este benefic pentru sănătatea fizică și mentală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.
Probele sportive la care au concurat beneficiarii au fost: tenis de masă, baschet și fotbal.
La final, toți concurenții au fost premiați cu diplome, medalii și cupe oferite de către organizatori, dar și cu diferite articole sportive, mingi de fotbal și baschet, tricouri, palete de tenis, acestea fiind înmânate de către reprezentanții DGASPC Suceava și ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava.
După fiecare probă a avut loc premierea participanților. Acest eveniment al abilităţii, fair-play-ului şi incluziunii sociale a avut loc datorită colaborării dintre conducerile celor două instituții: DGASPC Suceava și DJST Suceava, dar și implicării inițiatorilor proiectului, partenerilor, sponsorilor, și nu în ultimul rând, interesului deosebit manifestat de participanții înscriși în competiție.
„Mulțumirile noastre se îndreaptă și către gazda din fiecare an a acestui eveniment: conducerea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava precum și Inspectoratului Școlar Județean Suceava”, a completat Nicoleta Daneliuc.