Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenți suceveni, a primit Medalia UNICA

Marţi, 11 Iunie 2019 (11:06:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medalia UNICA a Festivalului internațional „Video ART” pentru adolescenți a fost acordată filmului „Povestea unui cioban pe nume Vasile”, realizat de către Bogdan Pătrăucean și Marinela Halub, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV).

Aceștia au fost recompensați și cu Premiul special din partea firmei de transmisiuni TV „Studio Video Art, București.

Organizată în mod tradițional de către Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava și Asociația cultural-educativă „Clubul Video ART” a elevilor de la această instituție, ediția din acest an a reprezentat o cotitură în derularea sa.

Potrivit prof. Viorel Ieremie, directorul festivalului, numărul de participanți la această ediție a depășit orice așteptare din partea organizatorilor, mai ales în ceea ce privește filmele din străinătate, ce au sosit într-un număr impresionant, aproape egal cu cel din România. Nu atât numărul acestora a contat, cât mai ales calitatea lor, încântând publicul spectator, dar și juriul de specialitate, care a apreciat în mod corespunzător fiecare film, în parte.

Au trimis filme adolescenți din Austria, Belgia, Luxemburg, Macedonia, România, Rusia, Spania și Ucraina, totalizând aproape 60 de proiecte cinematografice cu o tematică diversă, ce a demonstrat că tinerii de pretutindeni au o viziune comună asupra existeței, sunt preocupați de aceleași probleme ale societății, cu care și ei se confruntă.

La secțiunea Internațională, Premiul I a plecat în Spania, premiul al II-lea a revenit echipei din Ucraina, iar premiul al III-lea a fost judecat de echipa Austriei.

La secțiunea Națională, Spot publicitar cu impact social, Cosmin Ionuț Irimia și Cosmin Daniel Rusu, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, au câștigat premiul I cu premiul „Human traffiking”.

Premiul al II-lea a fost adjudecat de filmul „Anxiety”, realizat de Andrei Viorel Tulumb și Ștefan Amariei, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni.

La Film de scurtmetraj, Bogdan Baltaru și Diana Petruța Biceaga, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, au luat premiul al II-lea, cu filmul „Equilibrum”.

Pe poziția a III-a s-a clasat „Zece secunde”, realizat de Alexandru Negru și Bianca Ioana Batinaș, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Derulat pe parcursul a trei zile pline, evenimentul a avut în centru atenției celebra „probă de film”, ce a dat unicitate în plan european festivalului de la Suceava, fapt remarcat încă de acum doi ani, de însuși președintele în exercițiu al Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (UNICA), Dave Watterson, din Marea Britanie.

 

„Păstoritul în Bucovina”

„Constituind așa-numita etapă finală a festivalului, proba de film, a fost una spectaculoasă, prin modul ei de desfășurare, organizatorii propunând o temă mai mult decât incitantă: Păstoritul în Bucovina. Pentru aceasta, a fost necesară o pregătire minuțioasă înainte de desfășurare, în contextul căreia Centrul cultural Bucovina a avut - ca de obicei - un rol însemnat, asigurând întreaga logistică.

Locații precum Mălini, Râșca, Capu Satului sau Munceii Rarăului au constituit subiectul filmelor de concurs din acest an. Participanții concurenți, veniți din alte orașe ale țării s-au bucurat, mai întâi, de frumusețea loculurilor respective, dar și de vremea excelentă pentru filmare, aceasta permițându-le realizarea unor secvențe de o frumusețe, cum numai la munte putem găsi. Bucovina, cu splendorile ei, a știut – și de această dată - să-și întâmpine oaspeții, așa cum știe ea mai bine, dintotdeauna”, a transmis prof. Viorel Ieremie.

Juriul festivalului din acest an a fost alcătuit din conf. dr. Radu Olăreanu, de la Universitatea de Arte din Tg. Mureș, președintele juriului, Emilian Urse, președintele Asociației Naționale a Cinecluburilor din România de la București, Dumitru Alexe de la firma „Studio Video Art”, București, director de imagine, Relu Tabără, de la TVR Iași, director de imagine și Nicu Mihali, documentarist, de la București.

„În perioada care urmează, membrii Clubului Video ARTde la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava vor duce o campanie de promovare a rezultatelor acestei ediții, din dorința ca munca tinerilor pasionați de film din întreaga Europă să fie cunoscută în cât mai multe locuri, iar exemplul tinerilor cineaști premiați să constituie un imbold pentru participanții la edițiile viitoare”, a mai adăugat Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenți suceveni, a primit Medalia UNICA.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenți suceveni, a primit Medalia UNICA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei