sâmbătă, 1 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 126 (7127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6516 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Violonistul Ștefan Aprodu din București a câștigat ”Lira de Aur”

Duminică, 2 Iunie 2019 (14:43:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violonistul Ștefan Aprodu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti” București, a cucerit cel de-al 40-lea trofeu al Concursului de Interpretare Instrumentală ”Lira de Aur” și premiul de 1.000 de euro. Tânărul de 15 ani este îndrumat de prof. Magdalena Ursu, profesor corepetitor – Clementina Ciucu. 

„Este un concurs greu, cu un repertoriu de anvergură și concurenți de greutate. Am crezut că vor câștiga elevi de vârstă mai înaintată, nu mă așteptam și mă bucur nespus să primesc chiar anul acesta, la ediția 40, trofeul”, a menționat Ștefan, acesta mulțumind în discursul său profesoarei Magdalena Ursu. 

Ediția din acest an a competiției a fost una remarcabilă din punct de vedere al evoluțiilor participanților, 13 competitori obținând din partea juriului punctaj maxim și intrând în cursa pentru cea mai înaltă distincție.

Finalist și laureat al Premiul Asociației de Părinți și al medaliei de bronz a fost Mario Victor Lucaci (pian, clasa a VI-a, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”).

Finalistă a fost și Ana Karina Voion (pian, clasa a VI-a, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”), care a fost recompensată și cu Premiul ”Eva Garet”.

Finalist și laureat al Premiului ”Ciprian Porumbescu” și al medaliei de argint a fost Jan Sekaci (violoncel, clasa a XI-a, Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”).

Ceilalți 10 finaliști au fost: Dragoș Daniel Saliu (pian, clasa a XI-a, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București), Georgică Alexandru Pârvu (vioară, clasa a IX-a, Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”), Dragoș Marian Rușanu (vioară, clasa a VII-a, Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”), Alexandru Emil Mare (chitară, clasa a IX-a, Liceul Teoretic ELF Cluj Napoca), Alexandru Grecu (chitară, clasa a XI-a, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița), Alexia Cristiana Pasquariello (flaut, clasa a XI-a, Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”), Tudor Gabriel Boloca (saxofon, clasa a IX-a, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava), David Mihail Popa (corn, clasa a VII-a, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”), Emilian Mihai Achirei (percuție, clasa a X-a, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”).

Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava care și-au adjudecat premiul I sunt: Cosmin Ștefan Hulupțuc (pian, clasa a IX-a), Alexia Maria Gheorghiu (flaut, clasa a XI-a), Petru Alexandru Lucău (clarinet, clasa a X-a), Laurențiu Nicolae Roznovan (trompetă, clasa a IX-a), Sebastian Ionuț Balan (trompetă, clasa a VII-a), David Ioan Chipăruți (trompetă, clasa a VII-a), Iustina Stempel (trompetă, clasa a VIII-a), Robert Andrei Florea (trompetă, clasa a X-a), Tudor Ștefan Băncescu (percuție, clasa a XI-a).

Organizatorii concursului „Lira de Aur” sunt Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violonistul Ștefan Aprodu din București a câștigat ”Lira de Aur”.
 Vizualizări articol: 2639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Violonistul Ștefan Aprodu din București a câștigat ”Lira de Aur”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei