Jazz, blues alternativ cu Mike Godoroja & Blue Spirit, recital de pian susţinut de prof. Riciard Gagiu, spectacol cu focuri creat de Ordinul Solomonarilor și mii de vizitatori, la Noaptea Muzeelor, eveniment ce a avut loc sâmbătă, 18 mai. Sucevenii și turiștii aflați în zonă au avut posibilitatea să viziteze gratuit mai multe locații, precum Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc și Muzeul de Știinţele Naturii. La Muzeul Satului Bucovinean, intrarea vizitatorilor a fost gratuită între orele 18:00-20:00. La Muzeul de Istorie, publicului i s-a permis să intre gratuit între orele 18:00-24:00. La fel și la Muzeul de Știinţele Naturii, la Hanul Domnesc sau Cetatea de Scaun.
Și anul acesta, Noaptea Muzeelor a fost un eveniment organizat de Muzeul Bucovinei, împreună cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu“, Muzeul “Mihail Sadoveanu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă - din Fălticeni. La ora 18:00 şi la ora 20:30, în faţa Muzeului de Istorie au fost puse la dispoziţie autocare cu care vizitatorii au călătorit, gratuit, dintr-un oraș în altul cu scopul vizitării obiectivelor muzeale. Ca în fiecare an, organizatorii le pregătesc vizitatorilor, la Noaptea Muzeelor, și momente artistice de calitate. La Muzeul de Istorie, în Sala de conferințe, începând cu ora 18:30, a susținut un recital deosebit, intitulat „O Noapte la Muzeu”, Mike Godoroja & Blue Spirit. Cum au început să audă primele acorduri de chiatră, de pian sau tobe, vizitatorii s-au oprit să-i asculte pe artiști. Vocea și piesele cu mesaj scrise de muzicianul Mike Godoroja (autor, textier, solist vocal, producător) i-au îndemnat pe oameni să-și amâne vizitarea secțiilor Muzeului de Istorie și să asculte mai întâi concertul de blues, jazz, rock... „Noi astăzi suntem liberi și pentru faptul că s-a vărsat sânge scump. Prieteni, frați de-ai noștri au murit în 1989. Acest sânge trebuie respectat. Și această iubire față de libertate nu trebuie să o uităm niciodată. Libertatea aceasta înseamnă și faptul că suntem astăzi aici, în acest muzeu, noaptea, și cântăm”, a spus Mike Godoroja, care prin arta sa vrea doar să lase moștenire „spiritul meu tânăr, iubirea față de părinți și respectul sacru pentru marile valori”. El i-a îndemnat pe suceveni să meargă la vot pe 26 mai.
La Cetatea de Scaun a Sucevei, după lăsarea întunericului, Ordinul Solomonarilor „a dansat Ciuleandra și a dat foc șanțului de apărare”, spre încântarea publicului prezent la acțiune. Efecte pirotehnice spectaculoase au luminat şanţul de apărare al cetăţii, iar jongleriile cu poiuri cu foc, evantaie şi bâte în flăcări i-au impresionat pe vizitatori. Cei prezenţi la programul solomonarilor s-au bucurat de spectacolul tainic, intens, cu „cercuri” în flăcări, cu jonglerii și muzică bine aleasă. Nu este ușor să stăpânești focul, să dansezi Ciuleandra și să spui o poveste, ca oamenii să descifreze care este mitul Ciuleandrei, de la riturile magico-mitologice până la filozofia populară. Solomonarii au reușit să înscrie hora Ciuleandrei în suita riturilor dedicate soarelui. Acestea au fost bine puse în evidență și de „bulgării de lumină” mânuiți cu pricepere de solomonari, de muzica aleasă, de costume și de întreaga atmosferă creată pentru spectatori.
La Hanul Domnesc, publicul a fost surprins plăcut încă de la intrarea în muzeu, acolo unde prof. Riciard Gagiu, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, a susținut un recital extraordinar la pian. Inițial, concertul ar fi trebuit să aibă loc în aer liber, curtea Hanului Domnesc, dar ploaia de peste zi a schimbat programul, fapt care nu i-a deranjat cu nimic pe vizitatori. Cei mai mulți dintre vizitatori s-au oprit, au ascultat o parte din recital, au aplaudat și au mers mai departe, pentru a face un tur complet al muzeului. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc anual pe 18 mai.