Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va organiza sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 8:00, în Atriumul şi Aula din corpul E, prima ediţie a manifestării ştiinţifice studenţeşti pentru crearea de produse alimentare inovative „FIA Food Fest” 2019. Competiţia, care se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, se adresează tuturor studenţilor înscrişi la programele de studiu de licenţă şi masterat.
Concursul are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea de produse alimentare inovative, destinate consumului uman. În competiţie s-au înscris 39 de echipe. Studenţii vor prezenta doar produse care pot fi industrializate.
Cele mai bune produse vor fi premiate de un juriu format din reprezentaţii unor companii din industria alimentară: Alexandrion Group România, SC Enzymes & Derivates SA Neamţ, SC Mărţişorul Com SRL Cacica, SC Tudia Lactate SRL Suceava, SC Mopan SA Suceava, SC Killer SRL Horodnic de Jos, SC Bermas SA Suceava şi Selgros Cash & Carry România.