miercuri, 6 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 30 (7031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colocviile Putnei, ediţia a XXII-a

Miercuri, 6 Februarie 2019 (11:03:44)

Marţi, 12 februarie, începând cu ora 9.30, în Sala de conferinţe a Institutului de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române din Bucureşti se va desfăşura a XXII-a ediţie a simpozionului de istorie Colocviile Putnei.

La această ediţie se vor prezenta zece comunicări ştiinţifice. Printre conferenţiari se numără: Nagy Pienaru (Institutul „Nicolae Iorga”, Bucureşti), Sergiu Iosipescu (Institutul Naţional al Patrimoniului, Bucureşti), Ştefan S. Gorovei, Maria Magdalena Székely şi Ioan-Augustin Guriţă (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi), Liviu Cîmpeanu (Institutul de cercetări socio-umane, Sibiu). Dintre temele abordate, menţionăm: relaţiile lui Iancu de Hunedoara cu Ţara Românească şi Moldova în 1442–1456; ultima bătălie din campania de la 1462; ştiri despre mănăstiri, preoţi şi călugări din Ţările Române în documente turceşti din veacul al XVI-lea; braniştea Mănăstirii Putna la anul 1502; conexiuni culturale putnene în secolul al XVIII-lea; egumeni ai Mănăstirii Putna din perioada 1762–1878; dascăli putneni din veacul al XVIII-lea.

Cu ocazia acestei reuniuni ştiinţifice se vor lansa şi trei publicaţii de specialitate: „Atlasul Istoric al Bucovinei”, de Andrei Nacu; „Catalogul manuscriselor slavo-române din Biblioteca Mănăstirii Suceviţa”, de Olimpia Mitric, şi „P.P. Panaitescu, Catalogul manuscriselor slavo-române şi slave din Biblioteca Academiei Române”, vol. III/1, îngrijit de Zamfira Mihail.

Mai multe detalii, inclusiv programul comunicărilor ştiinţifice, puteţi găsi pe adresa de internet a Centrului de cercetare şi documentare „Ştefan cel Mare” al Mănăstirii Putna, www.centrulstefancelmare.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colocviile Putnei, ediţia a XXII-a.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colocviile Putnei, ediţia a XXII-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei