Peste 70 de cercetaşi şi voluntari s-au adunat în perioada 1-4 februarie la Şcoala Gimnazială „Iacob Putneanul” pentru a participa la Campul de Iarnă „Hrisoavele din Putna”. Obiectivul acestei tabere a fost unul de promovare a valorilor cercetăşeşti prin intermediul activităţilor specifice, ceea ce înseamnămai mult decât recreere: este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel naţional şi mondial.
Cercetaşii au precizat că „povestea <Hrisoavelor din Putna>s-a conturat pe principiul bulgărelui de zăpadă. La început a fost doar o locaţie, şcoala din Putna, şi un om deschis şi dornic să experimenteze învăţarea prin acţiune alături de cercetaşi - profesorul Ciprian Creţan. Ideea s-a rostogolit printre liderii şi voluntarii adulţi din Centrul Local Suceava şi a devenit autentică şi tot mai bine organizată. Au fost gândite tema şi povestea care nu puteau fi legate decât de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. Apoi au fost planificate activităţile şi atelierele pentru cele patru zile de tabără: atelier de confecţionare sigilii, prim ajutor, orientare şi supravieţuire în condiţii de iarnă, atelier de dans medieval, scriere veche, activităţi sportive, dezvoltare personală prin educaţie nonformală, căutare de comori, joc de noapte, seri de chitară, toate acestea presărate cu multe jocuri interesante care au întărit spiritul de patrulă, conexiunea cu natura şi comunitate”.
Cercetaşii au avut parte de multă învăţare prin acţiune, dar şi de multă bucurie şi socializare: pentru mulţi dintre cei mici a fost o primă aventură de acest fel, iar pentru veterani, un cadru prielnic pentru a împărtăşi experienţe.