Săptămâna trecută, în perioada 5-9 noiembrie, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a găzduit prima activitate transnaţională de învăţare a proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ KA 229 English for Social Entrepreneurship. Acest proiect implică instituţii din şase ţări diferite: România, Italia, Lituania, Polonia, Spania şi Turcia.
Toate cele şase şcoli partenere din proiect îşi propun să dezvolte cunoştinţele elevilor legate de antreprenoriatul social, precum şi cunoaşterea limbilor străine, acordând o atenţie specială limbii engleze ca limbă universală a comunicării internaţionale.
„Antreprenoriatul social este un domeniu care nu este atât de bine dezvoltat şi discutat în ţările implicate în proiect. Aici scopul principal al antreprenorului social nu este de a face profit, ci de a implementa activităţi care vor duce la rezolvarea unei nevoi sociale. Profesorii implicaţi cred că elevii lor trebuie să înveţe de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de ceilalţi şi de societatea în care trăiesc. Proiectul îşi propune să realizeze un site web, să-i înveţe pe elevi cum să completeze un CV în format Europass, cum să realizeze un plan de afaceri viabil pentru fiecare ţară implicată în proiect, crearea unor broşuri informative, a unei reviste, a unui DVD şi a unui clip de prezentare, organizarea unor ateliere de lucru”, a explicat coordonatorul proiectului, prof. Daniela Rotaru.
Pe parcursul celor cinci zile de activităţi de învăţare/predare/formare, profesorii şi elevii implicaţi au luat parte la workshopuri care au avut ca temă principală antrepenoriatul social, o lecţie CLIL cu aceeaşi temă în cadrul căreia elevii au învăţat lucruri noi despre antreprenoriatul social, îmbunătăţindu-şi în acelaşi timp şi cunoştinţele de limba engleză cu termeni specifici. De asemenea, au fost organizate vizite la fabrici de succes din zonă pentru ca membrii participanţi la acest proiect să cunoască domeniile în care se pot dezvolta afaceri în zona noastră.